Ανοίγουν τα σχολεία την 1 Φεβρουαρίου

Μετά από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων ανοίγουν τα σχολεία Γυμνάσια και Λύκεια από την 1 Φεβρουαρίου ανέφερε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας .

  • Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους
  • τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικό χρόνο.
  • Θα υπάρχουν σταθερές ομάδες μαθητών σε δραστηριότητες και αθλήματα
  • Απαραίτητοι  η χρήση  ανισηπτικών
  • Απαραίτητοι οι τακτικοί αερισμοί χώρων και οι  σχολαστικοί καθαρισμοί
  • Επίσης θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ

Εχει δημιουργηθεί και λειτουργεί η ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr, την οποία μπορούν να επισκέπτονται οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές άνω των 16 ετών προκειμένου να αιτηθούν δωρεάν εξέταση.Θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους μέσω SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια, τα Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά και θα λειτουργούν εξ αποστάσεως με τηλεκπαίδευση. Τα Λύκεια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και στις περιοχές αυτές.

 

Τα φροντιστήρια, τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Πανεπιστήμια, τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης θα παραμείνουν κλειστά και θα λειτουργούν εξ αποστάσεως.