Αναστέλλεται ομόφωνα η έκδοση οικοδομικών αδειών για τουριστική χρήση στο Καμάρι

 

Ομόφωνη απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας για την αναστολή των οικοδομικών αδειών για τουριστική χρήση στο Καμάρι εντός οικισμού έως ότου εγκριθεί το πολεοδομικό σχέδιο.

Θετικά τοποθετήθηκαν οι παρατάξεις του Δήμου στην συγκεκριμένη εισήγηση του Δημάρχου Θήρας Α. Σιγάλα για την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.

Ο επικεφαλής της Θηραϊκής Πολιτείας Νικόλαος Ζώρζος δήλωσε τη θετική χωρίς εξαιρέσεις θέση της παράταξης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ήρθε αργά στο Δημοτικό Συμβούλιο τονίζοντας ότι έστω και τώρα είναι καλό και ψηφίζει θετικά.

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαρία Αργυρού δήλωσε παρόν  στην συγκεκριμένη απόφαση επισημαίνοντας  ότι δόθηκε χρόνος στους μεγάλους εις βάρος των μικρών να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους.

Ο Μανώλης Ορφανός επικεφαλής της παράταξης «Τώρα για τη Θηρασιά και τη Σαντορίνη» ρώτησε τον κ Νικόλαο Ζώρζο γιατί δεν έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2019 αφού ανέφερε ότι ήρθε αργά στο Δημοτικό συμβούλιο, λαμβάνοντας την απάντηση από τον κ. Ζώρζο πως άργησε ο μελετητής να ξεκινήσει την μελέτη για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας ότι είναι στις θέσεις της Θηραϊκής πολιτείας το πολεοδομικό σχέδιο για όλη τη Σαντορίνη.

Σε απάντηση της η Αντιδήμαρχος κ. Κίτσου στη Μαρία Αργυρού για τον χρόνο που δόθηκε στους μεγάλους εις βάρος των μικρών επισήμανε πως δεν ξεκίνησαν οι οικοδομές που τελειώνουν τώρα τον Σεπτέμβριο του 2020.

Θετικά τοποθετήθηκε και η πρόεδρος της Κοινότητας Καμαρίου κ. Πελέκη λέγοντας πως το συμβούλιο της Κοινότητας Καμαρίου ψήφισε επίσης ομόφωνα για την απόφαση να ισχύσει η αναστολή οικοδομικών αδειών ώστε μετά την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού να γίνουν όλα με τους κανόνες που θα ορίζει.

Κατά την συζήτηση του θέματος τοποθετήθηκαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι

Αναφορικά για την αναστολή λειτουργίας των οικοδομικών αδειών αναφέρθηκε ότι δεν μπορεί να ισχύσει για την   Περίσσα και τα Φηρά  αυτή τη στιγμή.

Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας επισήμανε πως για πρώτη φορά η Δημοτική αρχή αναστέλλει την έκδοση των οικοδομικών αδειών για τουριστική χρήση εντός οικισμού διευκρινίζοντας ότι δεν αφορά τους κατοίκους που θέλουν να χτίσουν το σπίτι τους. Τονίζοντας στη συνέχεια σε τοποθέτηση του  πως δεν θέλουμε νέους επιχειρηματίες στο νησί έχουμε καλούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ήδη και είμαστε ενωμένοι σαν κοινωνία για να προχωρήσουμε στο πολεοδομικό σχέδιο.

Η απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θήρας και αναστέλλεται η έκδοση των οικοδομικών αδειών για τουριστική χρήση στο Καμάρι εντός οικισμού.