Ανάμεσα στις καλύτερες αιμοδοσίες στην Ευρώπη η Σαντορίνη, πρώτη στην Ελλάδα

 

Σημαντική η προσφορά της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης και οι εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιεί χρόνια τώρα ειδικά την περίοδο που διανύουμε.

Μέσα στις πρώτες καλύτερες αιμοδοσίες της Ευρώπης και πρώτη στην Ελλάδα συγκαταλέγεται η αιμοδοσία της Σαντορίνης σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση της κ. Πολίτη επικ. Καθηγήτριας Αιματολογίας.

Η συγκίνηση και η χαρά ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπα όλων όσων συμμετείχαν χθες στην υποδοχή του κλιμακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης.

Όλοι τους περιέγραψαν την μέχρι σήμερα πορεία της Τράπεζάς μας που είναι γεμάτη από αγωνία , δουλειά και ικανοποίηση με την προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών, να δίνουν πάντα το παρόν τους και απλόχερα να προσφέρουν ζωή από τη ζωή τους, αναφέρουν στην ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής και Διευθυντή του κλιμακίου της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός Γ. Μπόλλας και η κ. Μαμζέρη Διευθύντρια Βιοπαθολογίας ΕΣΥ του ΓΝΘ, αναφέρθηκαν στο σπουδαίο ρόλο που έπαιξε και εξακολουθεί να παίζει η Τράπεζα αίματος Σαντορίνης, στο κεφάλαιο που λέγεται Αιμοδοσία και ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο.

Συμφώνησαν με την κ. Πολίτη , επίκ. καθηγήτρια αιματολογίας , που δήλωσε πρόσφατα ότι η αιμοδοσία Σαντορίνης κατατάσσεται πρώτη στην Ελλάδα και ανάμεσα στις πρώτες καλύτερες αιμοδοσίες στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Δαρζέντας που ήταν παρών, συγκινημένος με πολύ γλαφυρό τρόπο δήλωσε το πόσο αγγίζουν αυτές οι εκδηλώσεις προσφοράς, τη ψυχή όλων μας.

Την εκδήλωση άνοιξε και έκλεισε η Μαρία Αργυρού ,η οποία στην ομιλία της έκανε αναφορά στην 3οχρονη πορεία της αιμοδοσίας στη Σαντορίνη και ευχαρίστησε ιδιαίτερα και συνεχάρη τους αιμοδότες της Σαντορίνης και Θηρασιάς, αφού χωρίς αυτούς δεν θα είχε συντελεστεί αυτό το έργο.

Τα εδέσματα των κυριών που συμμετέχουν στη διοργάνωση των αιμοδοσιών, πλαισίωσαν την εκδήλωση οι οποίες φωτογραφήθηκαν με τα μπλουζάκια που έφεραν το σήμα της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης.

Καλούμε παλιούς και νέους αιμοδότες να μην λείψουν από αυτό το πανηγύρι αγάπης που θα πραγματοποιείται μέχρι και την Κυριακή 16 Μαϊου στο νησί μας αναφέρεται στην ανακοίνωση, σημειώνοντας το ικανοποιητικό αποτέλεσμα της αιμοδοσίας χθες στην Οία .

Σήμερα η αιμοδοσία συνεχίζεται στο Μπελλώνειο από τις 9 έως τη 13:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 21:00 το βράδυ.

Αύριο θα βρίσκεται και πάλι όλη την ημέρα,  από τις 10:00 το πρωϊ έως τις 18:00 το απόγευμα στο Μπελλώνειο στα Φηρά