Μανώλης Ορφανός-

Άμεση σύγκλιση Δημοτικού συμβουλίου ζητά ο Μανώλης Ορφανός για ενημέρωση για τα εντάλματα σύλληψης

 

Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας προκειμένου να ενημερωθεί, ζητά ο επικεφαλής της παράταξης “Τώρα για την Σαντορίνη και την Θηρασιά” Μανώλης Ορφανός μετά το ένταλμα σύλληψης που εκρεμμεί εναντίον του Δημάρχου Θήρας Α. Σιγάλα και τη σύλληψη σήμερα του Αντιδημάρχου Σ. Δρόσου για την κατάσταση στην χωματερή.

Στην επιστολή της παράταξης αναφέρεται:

Με έκπληξη αλλά και εύλογη ανησυχία ενημερώθηκα από δημοσιεύματα των ΜΜΕ ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του δημάρχου και του αντιδημάρχου Θήρας που αφορά στην υπόθεση της χωματερής.

Η παράταξη μας πολλές φορές έχει επισημάνει με ένταση την ανάγκη ουσιαστικής και άμεσης αντιμετώπισης- λύσης του προβλήματος.

Συνεπώς, ζητώ την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου η δημοτική αρχή να μας παράσχει, όπως οφείλει μια επίσημη, ολοκληρωμένη και υπεύθυνη ενημέρωση.

Αυτή πρέπει να αφορά τόσο στην δικαστική πλευρά και εξέλιξη της υπόθεσης όσο και στο ποιες ήταν οι ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί από την πλευρά της δημοτικής αρχής για να αντιμετωπιστεί επί της ουσίας και οριστικά αυτό το μείζον πρόβλημα .

Όπως πάντα, για την παράταξή μας και για μένα προσωπικά, ζήτημα πρωταρχικής αξίας είναι, αφουγκραζόμενοι την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, να αντιμετωπίσουμε με αίσθημα ευθύνης, ενότητας, σοβαρότητας και μετριοπάθειας το εν λόγω πρόβλημα.

Μοναδικός, απόλυτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος όλων μας οφείλει να είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η ομαλή εξέλιξη της τουριστικής σεζόν που ξεκινά.

Τίποτα λιγότερο.

Αναμένω τις ενέργειες σας” , καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.