‘Αμεση η αντίδραση των επιχειρηματιών της Μυκόνου στα νέα μέτρα- Τι προηγήθηκε

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσε  το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου και το Σωματείο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για το νησί .

Οι επιχειρηματίες του νησίου στην ανακοίνωση τους  επισημαίνουν την αναντιστοιχία των μέτρων με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού,  την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων για όσα διαδραματίστηκαν το προηγούμενο διάστημα στο νησί σχετικά με τα πάρτυ σε βίλες και σκάφη για τα οποία είχαν ζητήσει μέτρα εκφράζοντας τους φόβους τους ότι θα οδηγηθούν σε νέα μέτρα, που θα ήταν καταστροφικά για την οικονομική δραστηριότητα του νησιού,  καθώς και τις προτάσεις τους για όσα θεωρούν ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη από την Κυβέρνηση .

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση

” Από το Δόξα ο Θεός  στο Βοήθα Παναγιά

Μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε η κυβέρνηση δια του κ. Χαρδαλιά στους επαγγελματίες της Μυκόνου.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των σωστών μέτρων για την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης- μετά από πολυήμερες καθυστερήσεις και αφού η σεζόν κυλάει αμείλικτα για εμάς, τις επιχειρήσεις μας και τους εργαζόμενους μας- έρχεται ο κ. Χαρδαλιάς και δυστυχώς διαψεύδει τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η στάση ορισμένων ανεύθυνων/ ανεμβολίαστων δεν θα περιορίσει τα δικαιώματα των εμβολιασμένων. Είχε πει χαρακτηριστικά «Η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων. Θα δώσει ελευθερία στους πολλούς. Και προστασία σε όλους. Γιατί δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αλλά οι ανεμβολίαστοι Έλληνες».

Και αντ’ αυτού ανακοινώνεται πως επανέρχονται οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων, εν μία νυκτί.

Δεν θα σταθούμε στις ανυπολόγιστες ζημιές που μας προκαλεί η νέα αιφνιδιαστική απόφαση ( προμήθειες, προσωπικό, ακυρώσεις που θα επιφέρει), χτυπώντας την ναυαρχίδα του τουρισμού της χώρας.

Για μία ακόμη φορά θα προτείνουμε, όπως κάναμε εξ’ αρχής, αλλά υιοθετούνται με καθυστέρηση όλες οι προτάσεις μας:

  • Να τηρηθεί η προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού και να μην περιοριστούν τα δικαιώματα των εμβολιασμένων

 

  • Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζομένων στην εστίαση, την διασκέδαση και τον τουρισμό ( αν και η Μύκονος έχεις το ποιο υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης. Να καλυφθούν νομικά οι επιχειρήσεις που δεν θα συνεργάζονται με ανεμβολίαστους υπαλλήλους.

 

  • Οι εμβολιασμένοι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, χωρίς εκπτώσεις ( δηλαδή με μουσική) και χρονικούς περιορισμούς.

 

  • Οι ανεμβολίαστοι να ανανεώνουν με rapid ή pcr την υγιεινομική τους κάλυψη ανά 72 ώρες για να μπορούν να απολαμβάνουν τα δικαιώματα όσων δεν νοσούν.

 

  • Να συνυπολογιστεί για την εξαγωγή των στατιστικών δεδομένων ότι στο νησί βρίσκονται γύρω στους 200.000 κάτοικοι και τουρίστες ( εύκολα από αφίξεις – αναχωρήσεις πλοίων και αεροπλάνων εξάγονται οι αριθμοί) και να μην ανάγονται επί των 10.000 κατοίκων τα ημερήσια κρούσματα καθώς ο αριθμός επί των 100.000 είναι πλασματικά υπερπολλαπλάσιος.

 

  • Να αφαιρούνται από τα κρούσματα που εντοπίζονται στο Διεθνές αεροδρόμιο της Μυκόνου, όσοι προέρχονται από διπλανά νησιά που απλώς χρησιμοποιούν την Μύκονο ως ενδιάμεσο σταθμό για αναχώρηση ή άφιξη.

 

  • Να εφαρμοστεί ουσιαστικά και αυστηρά η ΚΥΑ για τα παράνομα πάρτι στις βίλες με την παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Έχουμε υποστεί πολλά!

Ακόμη 11 ημέρες χαμένες είναι ένας επαγγελματικός αιώνας για εμάς.

Άμεσα να τηρηθεί η πρωθυπουργική δέσμευση και να αναθεωρηθεί η απόφαση του κ. Χαρδαλιά, αλλά να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας που θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν και βάση εφαρμογής συνολικότερα”.

 

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες οι επιχειρηματίες της Μυκόνου καυτηριάζοντας  την μη λήψη μέτρων και άμεσης παρέμβασης της Κυβέρνησης στα πάρτυ που πραγματοποιήθηκαν στην Μύκονο σε βίλες και σκάφη είχαν εκδώσει σχετική ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων με καυστικό  χιούμορ έλεγαν πως οι επιχειρήσεις από δω και στο εξής θα διοργανώνουν πάρτυ σε βίλες και σκάφη καθώς εκεί δεν απαιτείται η τήρηση των μέτρων.

Ακούστε τι δήλωσε στη Χαρά Καπότου και στην ραδιοφωνική εκπομπή “Σημείο Αναφοράς με επίκεντρο τις Κυκλάδες στον FM 1  ο νομικός Σύμβουλος της ΣΕΔΕΜ Δημήτριος Κορωνάκης σχετικά με την νομοθεσία που ισχύει για τα πάρτυ σε βίλλες και σκάφη και  τον χειρισμό της Κυβέρνησης αλλά και την απόφαση που εκκρεμεί από τη δικαιοσύνη.