Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης-Προβολή βίντεο – συζήτηση την Κυριακή 10 Δεκεβρίου στο Villagio

KO του ΚΚΕ Σαντορίνης: Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης -Ενώνουμε τις φωνές μας για κάθε νεκρό παιδί.  Προβολή βίντεο – συζήτηση την Κυριακή 10 Δεκέμβρη  στον Κινηματογράφο Villaggio

 

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης θα πραγματοποιήσει η ΚΟ του ΚΚΕ Σαντορίνης την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 11:30 πμ στον Κινηματογράφο Villagio στο Καμάρι . Ενώνοντας τις φωνές μας για κάθε νεκρό παιδί αναφέρει η ανακοίνωση της εκδήλωσης όπου θα προβληθεί βίντεο και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Η συζήτηση θα έχει ως αντικείμενο το τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη ενώ θα συζητηθεί το ποιος έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα όπως επίσης και ποιος είναι ο ρόλος της Ελλάδας και ο βαθμός εμπλοκής της σε αυτόν τον πόλεμο.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΕ Σαντορίνης:

Εδώ και πάνω από 50 μέρες ο χρόνος δε μετράει με ώρες και λεπτά, αλλά με νεκρά παιδιά στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα σπίτια, στους δρόμους της Λωρίδας της Γάζας. Ο στίχος του Τάσου Λειβαδίτη «αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο» πλέον είναι υπόσχεση για χιλιάδες νέους ανθρώπους. Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται το έγκλημα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, ο οποίος εδώ και δεκαετίες ζει, πονάει, υποφέρει, ταπεινώνεται, βασανίζεται και πεθαίνει εξαιτίας της ισραηλινής κατοχής, με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που του αρνούνται να έχει τη δική του πατρίδα. Όσο συνεχίζεται η κατοχή και αυτή η δολοφονική πολιτική που οδηγεί στη γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού, θα συνεχίζονται οι συγκρούσεις, θα εμποδίζονται οι λαοί της περιοχής να ζήσουν ειρηνικά, θα κινδυνεύουμε να βρεθούμε στη δίνη ενός γενικευμένου πολέμου.

Σε αυτή τη σφαγή η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη. Συμμετέχει ενεργά, δίνοντας κάθε χρόνο 7,4 δις ευρώ για τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, τη στιγμή που η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση στα νοσοκομεία και στα σχολεία έχει γίνει «κανόνας», στέλνοντας πολεμικά πλοία στην περιοχή, αξιοποιώντας στρατιωτικές βάσεις της χώρας μας, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ορμητήριο πολέμων και πιθανό στόχο αντιποίνων.

Η συγκλονιστική κινητοποίηση των λαών, το σύνθημα “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” που αντηχεί σε όλο τον κόσμο, το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, οι εκατοντάδες αγωνιστικές πρωτοβουλίες εργαζομένων στη χώρα μας και παγκοσμίως, που μπλοκάρουν την αποστολή πολεμικού υλικού, τη συμμετοχή κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων στη σφαγή, είναι η μοναδική, πραγματικά αντιπολεμική στάση, το φως μέσα στο “σκοτάδι”, η ελπίδα ότι οι λαοί θα νικήσουν

Υπερασπίσου το παιδί,
γιατί, αν γλιτώσει το παιδί,
υπάρχει ελπίδα…