Αλλαγή φρουράς στο ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών ΚΚΦΝ, αντιπρόεδρος ο Γεράσιμος Κανακάρης

Στην ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου προχώρησε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζειροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση.

Τα μέλη της Ένωσης αφού ενημερώθηκαν για τα πεπραγμένα του έτους 2020 και την παρουσίαση της έκθεσης της εξελεκτικής επιτροπής για την οικονομική διαχείριση 2020, ενέκριναν τον προϋπολογισμό του 2021 και την τριμελή εξελεγκτική επιτροπή για τον έλεγχο της διαχείρισης του 2021.

Στη συνέχεια προχώρησαν στην ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο εκλέχθηκαν τα μέλη :

Κουμπενάς Γεώργιος / Πρόεδρος
Κανακάρης Γεράσιμος / Αντιπρόεδρος
Ευσταθίου Ιωάννης / Αντιπρόεδρος
Βερναρδάκης Δημοσθένης / Γενικός Γραμματέας
Γκάζικας Βασίλειος / Ταμίας

Μέλη (με αλφαβητική σειρά):

Αλμπέρτης Σπυρίδων
Βενετόπουλος Διογένης
Ζολώτας Σπυρίδων
Μαντζαφός Μιχαήλ
Μπέκος Δημήτριος
Πολυχρονόπουλος Ιωάννης
Παππούς Νικόλαος

Ο νέος πρόεδρος της Ενώσεως κ. Γεώργιος Κουμπενάς, στην ομιλία του στα Μέλη του Δ.Σ. ανέφερε:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Θα ήθελα κατ’ αρχάς να συγχαρώ όλους για την εκλογή σας στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεώς μας.

Είμαι βέβαιος ότι, με την εμπειρία που έχουμε στα ποικίλα θέματα που αφορούν τον κλάδο αυτόν του θαλάσσιου τουρισμού, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, σύμφωνα με τα προγράμματα δράσης, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, προκειμένω για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πλοίων αλλά και των διαχειριστριών εταιρειών, σύμφωνα πάντα με τις εξελίξεις της εποχής, τη τεχνολογική ανάπτυξη και αυτά που επιβάλλει η ελεύθερη αγορά στον Διεθνή στίβο.

Γνωρίζετε ότι, στη σύνθεση των Μελών της Ενώσεώς μας, περιλαμβάνονται εκπρόσωποι από όλους τους χώρους δραστηριότητας, που συμβάλλουν στην λειτουργία του πολυδιάστατου αυτού κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού – την κρουαζιέρα. Το γεγονός αυτό, συνδράμει τα μέγιστα στην λειτουργία του όλου μηχανισμού που ξεκινάει από τις διαχειρίστριες εταιρείες και επεκτείνεται στην λειτουργία των πλοίων, την εξυπηρέτηση αυτών, καθώς και των εκατομμυρίων επιβατών – τουριστών που μεταφέρονται με αυτά, στους 50 προορισμούς – λιμένες της Χώρας.

Σήμερα, που ζούμε δύσκολες καταστάσεις, ένεκα της πανδημίας, η λήψη νέων επιπρόσθετων μέτρων στον τομέα δραστηριότητας μας είναι επιβεβλημένη, για να είναι ασφαλής η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην χώρα μας.
Με μεγάλη ικανοποίηση, διαπιστώνεται η συνεχιζόμενη εγγραφή νέων μελών.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι βοηθά σε μία στενότερη συνεργασία με όλους τους Φορείς που ασχολούνται με το αντικείμενο, προκειμένου για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.

Συντόμως θα Συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να εξετάσει επείγοντα θέματα που αφορούν την ετοιμότητα των λιμένων, καθώς και των μέτρων που πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να προχωρήσουν προς υλοποίηση.
Η προσπάθειά μας, για τη θέσπιση καθεστώτος προσέλκυσης των πλοίων, θα είναι πάντα στις προτεραιότητες, προκειμένου να επιστρέψουν στο Εθνικό Νηολόγιο.

Σας συγχαίρω και πάλι όλους σας για την εκλογή, εύχομαι υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίσουμε το έργο της Ένωσης για το καλό του κλάδου και της πατρίδας μας. Ευχαριστώ».