Αγνοούμενοι και εγκλωβισμένοι σε Καρδίτσα και Αλμυρό.

Για δύσκολη νύχτα κάνει λόγω ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε δήλωση του μετά τις 12:00 και κατά την εξέλιξη σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Επιχειρήσεων.

Μεγάλη όγκοι νερού στη Στερεά Ελλάδα την Εύβοια την Βοιωτία Μεσσηνία,Θεσσαλία και Μαγνησία από το πέρασμα του Ιανού.

Το φαινόμενο κατά τις δηλώσεις του κ. Νίκου Χαρδαλιά δείχνει σε κάποια μοντέλα να εξασθενεί αλλά δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη αυτή τη στιγμή και θα αξιολογηθούν εκ νέου τα στοιχεία σε νέα τεχνική σύσκεψη αύριο στις 08:30 το πρωί.
Ένα άτομο, κατά πάσα πιθανότητα γυναίκα, αγνοείται στο Μουζάκι Καρδίτσας όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού που είχε πλημμυρίσει από την ισχυρή καταιγίδα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό γίνονται τιτάνιες προσπάθειες για τον εντοπισμό της, ενώ τόνισε πως σε εξέλιξη είναι και η επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών ατόμων στην περιοχή του Αλμυρού.

Ευχαρίστησε τους άνδρες της Πυροσβεστικής και των σωστικών συνεργείων που από το πρωί απεγκλώβισαν δεκάδες συμπολίτες μας σε διάφορες περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.
Η πυροσβεστική , μόνο στην περιοχή της Καρδίτσας, επενέβη για 85 απεγκλωβισμούς ατόμων, 4 στο Μουζάκι και 4 στους Σοφάδες.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζημάρκου τονίζει ότι όλο το βάρος των επιχειρήσεων έχει πέσει στον απεγκλωβισμό των πολιτών που είναι σ αυτή την κατάσταση από το απόγευμα ενώ έχουν καταρρεύσει γέφυρες και η στάθμη των νερών είναι υψηλή.

Υπερχειλίζουν όλα τα ποτάμια αναφέρει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο Mega, ενώ επισημαίνει ότι ο όγκος του νερού είναι πρωτοφανής κάνοντας λόγω για μια τραγική εικόνα και προτεραιότητα έχουν οι ανθρώπινες ζωές.