Άδωνις Γεωργιάδης: Διαγράφονται τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν για εμβολιασμό κατά της covid-19 και της γρίπης

Διαγράφονται τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας κυρίως σε ηλικιωμένους άνω των 60 ετών, που δεν είχαν εμβολιαστεί όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα υπάρξει νομοθετική διάταξη, με την οποία θα διαγράφονται τα πρόστιμα από την εφορία για τους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι “τείνουμε κλάδο ελαίας και κατόπιν συνεννόησης με την κυβέρνηση θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία το επόμενο διάστημα, με την οποία θα διαγράφονται τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους”.

Το θέμα δίχασε την ελληνική κοινωνία και τους ανθρώπους ανά τον κόσμο. Έχει έρθει η ώρα να τελειώσει αυτή η σύγκρουση. Το εμβόλιο για την CoViD είναι ένα ακόμη εμβόλιο που έχουμε κάνει από την παιδική ηλικία, είναι δοκιμασμένο και όσοι το κάνουν σώζουν τη ζωή τους“, δήλωσε με έμφαση ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνονται οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 και στα ιδιωτικά φαρμακεία.

Έρχεται καμπάνια

«Ένα πρώτο συμπέρασμα από τα στοιχεία, είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού, τόσο για την γρίπη όσο και για τον κορονοϊό. Το εμβόλιο του «Covid 19», δεν είναι τίποτα άλλο, όπως όλα τα εμβόλια που κάνουμε από τα παιδικά μας χρόνια. Είναι ένα δοκιμασμένο εμβόλιο, έχει δοκιμαστεί περισσότερο από κάθε άλλο. Όσοι το κάνουν σώζουν τη ζωή τους, στα σίγουρα».

Επίσης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε πώς το υπουργείο ότι θα ξεκινήσει καμπάνια για να πειστούν οι πολίτες για την αξία του εμβολιασμού.

 

Σύμφωνα με στοιχεία αυτή τη στιγμή λειτουργούν 657 εμβολιαστικά κέντρα, έχουν γίνει 210.000 εμβολιασμοί κατά της CoViD και έχουν προγραμματιστεί 60.000 ραντεβού.

Σε κλοιό γρίπης η Ελλάδα

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Χρήστος Χατζηχριστοδούλου επισήμανε πώς στη χώρα μας η θετικότητα της γρίπης φτάνει στο 40% ενώ υποστήριξε πώς σημειώνονται τα περισσότερα κρούσματα μετα-πανδημικά και τα πιο σοβαρά περιστατικά αφορούν το στέλεχος Α (Η1Ν1).

Για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), ανακοίνωσε πως ανεβαίνει η διασπορά και ότι η θετικότητα θα φτάσει στο 15% – 20%. Παράλληλα στη χώρα μας εκδηλώνονται ταυτόχρονα κρούσματα κορονοϊού – γρίπης – RSV.

Σε πίεση το ΕΣΥ

Λαμβάνοντας το λόγο η Αναστασία Κοττανίδου υποστήριξε πως παρότι υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας, οι ΜΕΘ δεν πιέζονται τόσο. «Η πίεση είναι και λόγω των υπόλοιπων αναπνευστικών λοιμώξεων. Έχουμε μια επιδημία γρίπης και πάρα πολλές άλλες ιώσεις όπως ο RSV»,

Σημείωσε επίσης πως το ισοζύγιο χτες στα νοσοκομεία ήταν υπέρ των εξαγωγών, και ανέφερε πως υπήρξε τις τελευταίες ημέρες πτώση στις αιτήσεις για αντιικά φάρμκα.

«Σήμερα με όπλα όπως τα εμβόλια και τα αντιικά φάρμακα, δεν επιτρέπεται να χάνουμε ανθρώπους. Με τα πρώτα συμπτώματα να απευθυνόμαστε σε γιατρό».

 

 

Πηγή: healthreport.gr