Καθάρισε ο Κόρφος στη Θηρασιά. Αναζητείται λάντζα για την καθημερινή αποκομιδή των σκουπιδιών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πολυπόθητη συλλογή των απορριμμάτων, που παρέμεναν στο λιμάνι του Κόρφου της Θηρασιάς από τις 27 Απριλίου που σημειώθηκε η κατολίσθηση και έφτασαν  μέχρι τη  θάλασσα.

Λιμάνι Κόρφου, Θηρασιά 4 Ιουνίου 2024

Σήμερα το πρωί 5 Ιουνίου , το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με τον εργολάβο που έχει αναλάβει την αποκομιδή των σκουπιδιών, πήγαν στον λιμάνι του Κόρφου και με την βοήθεια,  μηχανημάτων, φορτηγών και απορριμματοφόρων,  συνέλεξαν τα σκουπίδια .

Να σημειώσουμε ότι η σημερινή αποκομιδή των σκουπιδιών έγινε κατ’ εξαίρεση καθώς ο εργολάβος έχει δηλώσει ρητά ότι δεν θα κάνει αποκομιδή από το σημείο χαρακτηρίζοντας το επικίνδυνο.

Λιμάνι Κόρφου Θηρασιά 5 Ιουνίου

Να υπενθυμίσουμε επίσης πως η κατολίσθηση στο λιμάνι του Κόρφου σημειώθηκε στο σημείο όπου βρισκόταν οι κάδοι και γινόταν η συλλογή των σκουπιδιών, όπου χώμα πέτρες και βράχοι κατέστρεψαν ακόμα και μεταλλικές σκάφες που χρησιμοποιούσαν για τους ίδιους λόγους,   καθιστώντας το σημείο επικίνδυνο για την συνέχεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο εργολάβος εμμένει στην θέση του και δεν θα ξαναπάει στον Κόρφο  για την αποκομιδή των σκουπιδιών . Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αναζητεί λάντζα ώστε να πραγματοποιείται καθημερινά η αποκομιδή των σκουπιδιών από το σημείο, αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Να σημειώσουμε επίσης πως εκτός από τον Κόρφο στη Θηρασιά ίδια κατάσταση επικρατεί και στον Όρμο των Φηρών, με τα σκουπίδια να στοιβάζονται στην προβλήτα έως ότου γίνει η αποκομιδή.

Σας παραθέτουμε φωτογραφία αναγνώστη μας με ημερομηνία 4 Ιουνίου για την κατάσταση που επικρατεί και σ αυτό το σημείο.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα πρέπει να βρει γρήγορες και οριστικές λύσεις για τα συγκεκριμένα προβλήματα καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και η τουριστική περίοδος είναι ήδη σε εξέλιξη

Στη θάλασσα φτάσανε τα σκουπίδια στη Θηρασιά. Η κατολίσθηση… μετέτρεψε τον Κόρφο σε χωματερή