7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας 2024 , με την συμμετοχή των 24 νησιών των Κυκλάδων

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας 2024 καθώς απέμεινε μόλις μία εβδομάδα πριν ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.

Τα μέλη και οι εθελοντές της  Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών δουλεύουν πυρετωδώς για την προετοιμασία της μεγάλης γιορτής της εκπαιδευτικής  κοινότητας.  Στο μαθητικό φεστιβάλ συμμετέχουν όλα τα σχολεία της Θήρας και της Θηρασίας με τις δημιουργίες των παιδιών, ενώ φέτος θα φιλοξενηθούν και δημιουργίες παιδιών και από άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας 2024  φέτος απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής και στα σχολεία των υπόλοιπων 24 νησιών των Κυκλάδων με στόχο την  επικοινωνία και την επαφή μεταξύ των παιδιών απ’ όλα τα νησιά. Η ανταπόκριση είναι ιδιαίτερα συγκινητική, αναφέρει η Θηραϊκή Εταιρεία  αν και φέτος οι συμμετοχές περιορίζονται σε video art που δημιούργησαν τα παιδιά δημοτικών και γυμνασίων με την προσδοκία ότι του χρόνου θα μπορέσουν να έχουν περισσότερες και «ζωντανές» συμμετοχές.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου 2024,  στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ στον Καρτεράδο,  όπου θα παρουσιαστούν ζωντανά όλες οι παραστάσεις – παρουσιάσεις των μαθητών, ενώ οι εικαστικές δημιουργίες θα εκτεθούν στους εκθεσιακούς χώρους του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ από 24 Μαΐου – 01 Ιουνίου 2024. (Το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες).

Το υλικό από το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας 2024 θα προβληθεί και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα (www.thiret.org) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (fb: @thiret2006) της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ είναι συνδιοργάνωση της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Θήρας με κύριο χορηγό τον Kisiris Music Lab.