Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Σαντορίνη- Που εντοπίστηκαν- Πως θα κινηθεί η Πολιτική Προστασία

Αναφορά στους αρμόδιους φορείς για την εικόνα που παρουσιάζουν οι πρόσφατα ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι της Σαντορίνης- Τι προκάλεσε η κακοκαιρία

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έκανε το πέρασμα της από τη Σαντορίνη  μετατρέποντας τους περισσότερους δρόμους σε λίμνες.  Εξαιτίας της καταιγίδας φερτά υλικά άμμος και πέτρες μπάζωσαν κυρίως το παλιό οδικό δίκτυο, στο βόρειο τμήμα του νησιού ενώ σε όλο το νησί οι περισσότεροι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου ασφαλτοστρώθηκε πρόσφατα, στο οποίο ακόμα και με μικρής διάρκειας ασθενών βροχών, σχηματίζονται λίμνες αρκετών τετραγωνικών μέτρων. Ερωτήματα δημιουργούνται, κατά πόσο εφαρμόστηκαν οι μελέτες στο οδικό δίκτυο καθώς η ασφαλτόστρωση καλύπτει το σύνολο του δρόμου χωρίς κλίσεις και τα απαραίτητα αυλάκια δεξιά και αριστερά για να  μην συγκεντρώνονται τα όμβρια ύδατα.

Σύμφωνα με το Αυτοτελές Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θήρας, ετοιμάζεται αναφορά η οποία θα δρομολογηθεί αύριο στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να πραγματοποιηθούν έλεγχοι  στους δρόμους που ασφαλτοστρώθηκαν αλλά και στον καινούργιο δρόμο Αεροδρόμιο – Οία  για το αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από τις μελέτες με μάρτυρες την εικόνα που  παρουσιάζουν μετά από κάθε νεροποντή ( λιμνάζοντα ύδατα).

Που παραμένουν τα προβλήματα και χρειάζεται προσοχή

Στον δρόμο Αεροδρομίου – Οίας  και συγκεκριμένα στο ύψος του ξενοδοχείου Magma Resort, η πολιτική προστασία του Δήμου Θήρας εφιστά την προσοχή των οδηγών καθώς λιμνάζοντα νερά παραμένουν στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με το αυτοτελές τμήμα πολιτικής προστασίας ο Δήμος Θήρας από τις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας βρισκόταν σε επιφυλακή βάζοντας σε εφαρμογή το σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν.

Που εντοπίστηκαν τα σοβαρά προβλήματα

Τα προβλήματα εντοπίστηκαν στον Βόρειο τμήμα του νησιού και συγκεκριμένα στις περιοχές Βουρβούλο – Καρτεράδο – Καμάρι  όπου οι  δρόμοι μπαζώθηκαν με φερτά υλικά και  γέμισαν με λιμνάζοντα νερά.

 

Η εικόνα που παρουσίαζαν τα σημεία που επλήγησαν από την “κακοκαιρία”- έντονη βροχόπτωση

 

 

Τα συγκεκριμένα σημεία σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας αποκαταστάθηκαν.

Η κίνηση από το μεσημέρι του Σαββάτου στο κεντρικό οδικό δίκτυο, Δημοτικό και Επαρχιακό γίνεται κανονικά και έχουν  αποκατασταθεί τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε ποσοστό 80% αναφέρει ο εκπρόσωπος του αυτοτελούς τμήματος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θήρας.