Καταλήψεις και πορείες από τους μαθητές της Σαντορίνης ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Καταλήψεις, αποχές από τα μαθήματα και πορείες  από τα σχολεία της Σαντορίνης ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

 

Σε συμβολική κατάληψη έχει προχωρήσει το Γενικό Λύκειο Θήρας από την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου η οποία θα λήξει την Παρακευή 26 Ιανουαρίου. Οι μαθητές αντιδρούν στο νομοσχέδιο που αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την καταστολή του άρθρου 16.

Σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο των Φηρών ενώ στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων μπήκε και το Γυμνάσιο Φηρών και της Μεσαριάς που συμμετείχε με αποχή από τα μαθήματα και το ΕΠΑΛ που πραγματοποιεί κατάληψη μέχρι και την επόμενη εβδομάδα.

Η εκπαιδευτική κοινότητα Θήρας δήλωσε το δικό της παρόν στον αγώνα κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, και τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε όλη την χώρα.

Οι μαθητές  φωνάζοντας: ” Μαθητές, φοιτητές, ενωμένοι νικητές”

” Το νομοσχέδιο σας, είναι τραγικό, θα κάνω φροντιστήρια και στο Δημοτικό”

“Αυτό είναι σωστό, θέλουμε δημόσιο και δωρεάν σχολειό”

” Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά” συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των Φηρών και διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας του νησιού.

Σε όλη τη χώρα η εκπαιδευτική κοινότητα πραγματοποιεί συλλαλητήρια  εκφράζοντας την αντίθεσή της στη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στην Αθήνα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο συμμετείχαν χιλιάδες δάσκαλοι, καθηγητές, φοιτητές και μαθητές, ξεκινώντας την πορεία από τα Προπύλαια.

Η ΟΛΜΕ και το ΔΣ της ΔΟΕ στηρίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων πραγματοποιήσαν τρίωρη στάση εργασίας.