“To Δάκρυ της Παναγιάς ένας ύμνος για την Σμύρνη” θεατρική παράσταση στην Παναγία Επισκοπής Θήρας

Μια θεατρική παράσταση ” Το δάκρυ της Παναγιάς ένας ύμνος για την Σμύρνη” θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά έξω από τον αύλειο χώρο του ιστορικού βυζαντινού Ναού Παναγίας Επισκοπής Θήρας .

Η παράσταση που άγγιξε ις καρδιές των θεατών,  των θεατρολόγων και των κριτικών μέσα από διθυραμβρικά σχόλια και κριτικές  θα παρουσιαστεί έξω από τον αύλειο χώρο του ιστορικού βυζαντινού Ναού την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το θεατρικό αυτό έργο είναι μία πρόταση που συνθέτει δύο τόσο διαφορετικές πτυχές της Ιστορίας. Αυτή του Θείου Δράματος, και συγκεκριμένα την πορεία Του Ιησού προς τον Γολγοθά και τον μαρτυρικό διωγμό των Ελλήνων, και όχι μόνο, από την πολύπαθη Σμύρνη. Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία του θεάτρου η Μητέρα Θεού ενσαρκώνεται στην σκηνή, σε μια καθηλωτική παράσταση, με  απόλυτο σεβασμό, από μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της Ελληνικής θεατρικής σκηνής την Γεωργία Ζώη Η σπουδαία τραγουδοποιός Κατερίνα Κόρου συμπρωταγωνιστεί και ερμηνεύει σμυρναίικα τραγούδια και εκκλησιαστικούς ύμνους.

Την παράσταση που βρισκόταν επί δύο συνεχόμενα χρόνια στο θέατρο Αλκμήνη και σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση των Παγκράτιου Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Καμαρίου Θήρας, Συλλόγου Μεσαγωνιατών Θήρας «Παναγία η Επισκοπή» και με την συνδιογάνωση με το Santo Wines, και τον Σύλλογο Εξωγωνιατών Θήρας «ο Άγιος Χαράλαμπος».