Ο Σαντορινιός αμπελώνας στο δρόμο για την UNESCO

 

Tην  διαδικασία ένταξης του σαντορινιού αμπελώνα στο καθεστώς της Σύμβασης της UNESCO για την διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς προχωρά ο Δήμος Θήρας.

 

Με απόφαση του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα ορίστηκε σήμερα ως εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος ο Σταύρος Σιγάλας έως τις 4 Σεπτεμβρίου του 2021 με την ευθύνη για:

• Την παρακολούθηση της εφαρμογής των αναπτυξιακών πολιτικών του Δήμου στον πρωτογενή τομέα

• Παρακολούθηση της σύνταξης και υποβολής του φακέλου για την υπαγωγή του σαντορινιού αμπελώνα στο καθεστώς της Σύμβασης της UNESCO για την διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιά.

• Την πρόταση και παρακολούθηση των μέτρων για την προστασία, ενδυνάμωση και ανάδειξη του παραδοσιακού αμπελώνα της Σαντορίνης.

 

Ο κ.Σταύρος Σιγάλας θα είναι υπεύθυνος για τις παραπάνω δράσεις και η άσκηση των αρμοδιοτήτων του θα γίνεται σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο, όπως ορίζεται για τους εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους

SHARE