Θηραϊκή Πολιτεία: Επισημάνσεις για τις απευθείας αναθέσεις για τις απολυμάνσεις

Στοιχεία για τις απευθείας αναθέσεις για τις απολυμάνσεις σχολικών και δημοτικών κτηρίων γνωστοποιεί με ανακοίνωση της η Θηραϊκή Πολιτεία.

Στην ανακοίνωση της η Θηραϊκή Πολιτεία  επισημαίνει :

“Μετά και την τελευταία ανακοίνωση του Δημάρχου, σχετικά με το θέμα των απολυμάνσεων του Δήμου θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

• Την περίοδο από 13 Μαρτίου 2020 έως 5 Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή σε διάστημα λιγότερο του έτους, ο Δήμος Θήρας και η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου, χωρίς να ζητήσει άλλες προσφορές, πλήρωσε στην εταιρεία του κ. Ζορμπάνου στη Σύρο με απευθείας αναθέσεις και χωρίς χρονικό περιθώριο ενημέρωσης ενδιαφερομένων το ποσόν των 62.667,20€ για τις απολυμάνσεις σχολικών μονάδων και δημοτικών κτιρίων.

Ο Δήμος Θήρας έχει συνολικά 31 σχολικές μονάδες.

• Την ίδια περίοδο ο Δήμος Κω, ένας Δήμος πολύ μεγαλύτερος σε έκταση και πληθυσμό από τον δικό μας, δαπάνησε συνολικά για απολυμάνσεις λόγω COVID-19 το ποσό των 20.862,27€ για Δημοτικούς χώρους και μάλιστα από δύο εφαρμογές σε κάθε χώρο. Με αυτό το κόστος απολυμάνθηκαν: όλες οι σχολικές μονάδες , αθλητικά γήπεδα και χώροι άθλησης, δημοτικοί κήποι, δημοτικό κοιμητήριο, το κτίριο του λιμενικού ταμείου, τα κτίρια των δημοτικών κοινοτήτων, το κτίριο της δημοτικής τηλεόρασης ΚΩ, ταχυδρομικές θυρίδες, εργοτάξια, οι εγκαταστάσεις του λιμεναρχείου, ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ, ο ΧΥΤΑ της ΚΩ και άλλα πολλά.

Ο Δήμος Κω έχει συνολικά 47 σχολικές μονάδες.

• Σημαντικό είναι να σημειώσουμε ότι η επιχείρηση του κ. Ζορμπάνου έλαβε δύο απευθείας αναθέσεις απολύμανσης COVID-19 από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής τον Μάρτιο του 2020 ενώ την πιστοποίηση της από το αρμόδιο υπουργείο την έλαβε τον Σεπτέμβριο του 2020.

Παρατίθενται τα σχετικά έγγραφα”