5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασιάς . Η πρώτη μέρα φωτορεπορτάζ

 

Με πολύ μουσική χορό και τραγούδι άνοιξε χθες το 5ο Μαθητικό φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας που διοργανώνει η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας στην Βλυχάδα.


Οι μαθητές από τα σχολεία της Θήρας και της Θηρασιάς έδειξαν στους παρευρισκόμενους τις δράσεις που ετοίμασαν αφήνοντας άφωνους μικρούς και μεγάλους από τις εξαιρετικές επιδόσεις τους. Σας παραθέτουμε φωτογραφίες από την χθεσινή 1η ημέρα του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ.

 

Η πρώτη ημέρα είχε και παρουσίαση βίντεο με θέματα την Ειρήνη αλλά και την καθημερινότητα τους. Οι προσπάθειες τους αξιόλογες και θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν φτιαγμένα από επαγγελματίες του είδους τα οποία θα σας τα παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες.

 

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις εικαστικές δημιουργίες των μαθητών στις δύο αίθουσες που παρουσιάζονται.

Το διαδίκτυο γέμισε εικόνες και βίντεο από την εκδήλωση των μαθητών .  Τα συναισθήματα όμορφα και η διαπίστωση κοινή, όπως την εξέφρασε η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ακρωτηρίου Α. Πιτσικάλη,  στον προσωπικό της λογαριασμό σε κοινωνικό δίκτυο με βίντεο από την παρουσίαση των δράσεων που είχαν αναλάβει τα παιδιά.

“΄Ολα τα σχολεία μια αγκαλιά”

Το 5ο μαθητικό φεστιβάλ συνεχίστηκε και σήμερα 15 ΜαΪου τελευταία ημέρα όπου παρουσιάστηκαν και οι υπόλοιπες δράσεις που φιλοξενεί φέτος .

Θα επανέλθουμε με νεότερα από την 2η ημέρα του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας  άλλωστε δεν είναι κάτι που έγινε και τελείωσε θέλουμε πολύ χρόνο για να σας τα παρουσιάσουμε προκειμένου να έχετε τουλάχιστον μια στοιχειώδη εικόνα για τις δράσεις των παιδιών αλλά και τις εξαιρετικές τους δημιουργίες.