Συνεχίζεται η ψηφιακή καταγραφή των αδέσποτων στο Δήμο Θήρας

Συνεχίζει την περισυλλογή,τον  εμβολιασμό, την στείρωση και την ψηφιακή καταγραφή όλων των αδέσποτων ζώων παράλληλα με το καθημερινό πρόγραμμα σίτισης,  σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα ο Δήμος Θήρας, στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων σκύλων.

Στην ανακοίνωση του Δήμου επισημαίνεται πως,  η εγκατάλειψη των δεσποζόμενων και χωρίς ηλεκτρονική σήμανση ζώων είναι η αιτία της δημιουργίας των αδέσποτων ζώων. Σημειώνοντας πως έχει ήδη δημιουργηθεί το Δημοτικό Μητρώο των δεσποζόμενων σκύλων, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του οποίου ελέγχεται και ενημερώνεται σε καθημερινή βάση.

Ο Δ. Σιγάλας Γεωπόνος -Ζωοτέχνης Τ.Ε,  Ειδικός συνεργάτης Δήμου Θήρας,  ευχαριστεί όλους τους συνεπείς ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων σκύλων,  που έχουν ήδη τσιπάρει και δηλώσει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τα πλήρη στοιχεία των ζώων, σημειώνοντας, πως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παίρνουν ως δώρο την κονκάρδα με τα στοιχεία του Αριθμού Δημοτικού Μητρώου του σκύλου τους.

Χίλιες κονκάρδες αριθμημένες με τα στοιχεία του Δημοτικού μητρώου καθώς και τρεις συσκευές ψηφιακής αναγνώρισης, χορηγήθηκαν δωρεάν στο Δήμο από την οργάνωση ZERO STRAY PAWJECT με την οποία ο Δήμος μας έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας από το 2020.

Για τους ασυνεπείς ιδιοκτήτες σκύλων οι οποίοι είναι και η γενεσιουργός αιτία της δημιουργίας των αδέσποτων, ενημερώνει ότι βάση των νόμων 4039/2012 και 4235/2014 η ηλεκτρονική σήμανση των σκύλων είναι υποχρεωτική και το πρόστιμο που επιβάλλεται από την ΕΛΑΣ και την Δημοτική Αστυνομία είναι τουλάχιστον 300 ευρώ.

Η συμβουλή προς όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων είναι,  να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους, υπακούοντας στο νομοθετικό πλαίσιο, τσιπάροντας και δηλώνοντάς τα στο Δημοτικό Μητρώο, βοηθώντας  με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια να φτάσει τον στόχο για το μηδενικό αποτύπωμα παρουσίας αδέσποτων σκύλων στον Δήμο.