
ΔΕΥΑΘ: Eξοικονόμηση ενέργειας και πόρων με την μετατροπή των οχημάτων σε «πράσινα»
Τα οχήματα της από συμβατικά σε ηλεκτρικά θα μετατρέψει η ΔΕΥΑ Θήρας στο πλαίσιο εναρμόνισης της εταιρείας με τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
Στόχος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων προς όφελος του πολίτη. Η μετατροπή των συμβατικών αυτοκινήτων σε «πράσινα» εξασφαλίζει μηδενικούς ρύπους στην ατμόσφαιρα, από τα οχήματα της εταιρείας και χαμηλό κόστος λειτουργίας, μετατρέποντας σταδιακά την Δημοτική Επιχείρηση σε αυτόνομη, ενώ παράλληλα εναρμονίζεται με την ηλεκτροκίνηση που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. υπέγραψε συμφωνητικό υποστήριξης και συνεργασίας για «πράσινη» κίνηση με μηδενικούς ρύπους στα οχήματα του στόλου της με την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Τρικαίων «e-trikala Α.Ε», ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε η ανάπτυξη της συνεργασίας σε θέματα ηλεκτροκίνησης με σύνταξη μελέτης και κατάθεσης έργου, στο πρόγραμμα του υπουργείου εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».
Στη συνάντηση του Προέδρου ΜανόληΟρφανού και του Γ. Συκινιώτη μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. κατά την επίσκεψή τους με τον Δήμαρχο Τρικαίων και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, αντάλλαξαν απόψεις για το ρόλο της Τ.Α. στις νέες και εναλλακτικές μορφές ενέργειας αλλά και στην αυτοματοποίηση των λειτουργιών, προς όφελος και εξυπηρέτηση των πολιτών.
Συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών για την ταχύτερη ανάπτυξη και την απλοποίηση διαδικασιών που μειώνουν το κόστος και δεν ταλαιπωρούν από χρονοβόρες διαδικασίες τους πολίτες ιδίως εκείνους που κατοικούν σε νησιά με δύσκολη πρόσβαση στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Η μακρόχρονη τεχνογνωσία των Τρικάλων μεταφέρεται στη Σαντορίνη, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΘ , σημειώνοντας την δέσμευση του Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ιωάννη Κωτούλα στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ, για περαιτέρω συνεργασία για την ανάπτυξη των δύο πόλεων πάνω σε θέματα που σχετίζονται με καινοτομία και εναλλακτικές μορφές ενέργειας.