
Τάρτα μήλου για το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα από τον σεφ Αλέξανδρο Μεϊδάνη
Μια υπέροχη Τάρτα μήλου για το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα ( και όχι μόνο), με λαχταριστά μυρωδάτα μήλα και τραγανό μπισκότο, μας προτείνει ο σεφ Αλέξανδρος Μεϊδάνης, για όσους λατρεύουν την απλότητα και τις μοναδικές γεύσεις.
Υλικά
- 2 μήλα κομμένα σε 8 κομμάτια το καθένα.
- 175 γρ ζάχαρη
- 80 γρ βούτυρο
- 1 βανίλια
- 3 γρ κανέλλα
- 7 γρ αλάτι
Μπισκότο
- 170 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 170 γρ βούτυρο
- 170 γρ ζάχαρη
- 170 γρ πούδρα φουντουκιού
- 1 βανίλια
- Ξύσμα λεμόνι
Σερβίρισμα
Παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
Για τα μήλα
- Κόβουμε τα μήλα με την φλούδα σε 8 κομμάτια το καθένα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Λιώνουμε την ζάχαρη με το βούτυρο, την βανίλια, το αλάτι και την κανέλλα σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετούμε τα μήλα με την φλούδα περιμετρικά στο κατσαρολάκι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 12 λεπτά.
- Στην συνέχεια τοποθετούμε το κατσαρολάκι στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά.
Για το μπισκότο
- Θρυμματίζουμε τα φουντούκια πολύ καλά μέχρι να γίνουν πούδρα.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμειγνύουμε με την ζάχαρη, το αλεύρι, την πούδρα φουντουκιού, την βανίλια και το ξύσμα λεμόνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Το ψήνουμε, στον προθερμασμένο φούρνο, στους 170 C για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια

@Αλέξανδρος Μεϊδάνης
Ο Αλέξανδρος Μεϊδάνης είναι ένας ταλαντούχος σεφ που καταφέρνει να ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Βασικός γνώμονας στην κουζίνα του είναι η εξαιρετική ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί αλλά και η συνεχής αναζήτηση νέων τεχνικών, δημιουργώντας γεύσεις που ξεχωρίζουν για τον χαρακτήρα και την αυθεντικότητα τους.
Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στη Σαντορίνη καθώς επιμελείται την γαστρονομική ταυτότητα πολυτελών ξενοδοχείων. Η κουζίνα του προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης όπου η φρεσκάδα των υλικών , η αισθητική και η καινοτομία συνυπάρχουν αρμονικά.
Μετρώντας περισσότερο από δέκα χρόνια εμπειρίας σε κουζίνες υψηλών απαιτήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχει συνεργαστεί, σε κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς από τη Γαλλία και το Ντουμπάι, μέχρι την Κύπρο και τις Κυκλάδες, με συνέπεια, δημιουργικότητα και έναν σταθερό σεβασμό στις γαστρονομικές ρίζες κάθε τόπου.
Ευχαριστούμε τον σεφ Αλέξανδρο Μεϊδάνη που μας παραχώρησε την συνταγή για την Τάρτα Μήλου.
Καλή απόλαυση!