Απάντηση της Ενωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης στο δημοσίευμα μας για τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων και την επιλεκτική επιλογή ΜΜΕ

” Δεν έγινε από εμάς καμία επιλογή αλλά βοήθεια στα τηλεφωνήματα για άμεση σύγκλιση” απαντά  η Ενωση Ξενοδόχων Σαντορίνης στο δημοσίευμα μας με τίτλο “Τι συμβαίνει με την Ενωση Ξενοδόχων Σαντορίνης; Ειδική μεταχείριση σε ΜΜΕ και αποκλεισμός δημοσιογράφων”.

Τι συμβαίνει με την Ενωση Ξενοδόχων Σαντορίνης? Ειδική μεταχείριση σε ΜΜΕ και αποκλεισμός δημοσιογράφων

Τι απαντά η Ενωση Ξενοδόχων Σαντορίνης

“Η συνάντηση συγκλήθηκε έπειτα από τηλεφώνημα στις 18.30 της ίδιας ημέρας, του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκου στον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης για τη βοήθειά του στην οργάνωση ευρείας σύσκεψης με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού οι οποίοι ήταν οι εξής :

  • Το Σωματείο τουριστικών καταλυμάτων “Η Ατλαντίδα,
  • Το Σωματείο των ιδιοκτητών τουριστικών σκαφών,
  • Ο Εμπορικός και επαγγελματικός Σύλλογος Θήρας,
  • Η Συνένωση Λεμβούχων Θήρας,
  • Το Σωματείο τουριστικών γραφείων και λεωφορείων Σαντορίνης.

Επισημαίνουμε ότι δεν έγινε από εμάς καμία επιλογή αλλά βοήθεια στα τηλεφωνήματα για την άμεση σύγκλιση.

Ωστόσο ενημερώνουμε οτι λανθασμένα σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας neasantorinis αναφέρεται οτι την πρωτοβουλία πήρε η Ένωση Ξενοδόχων, μιας και η συνάντηση αποτέλεσε πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου.

Ποτέ δεν προσκλήθηκε από μεριάς μας κανείς δημοσιογράφος, δεν συγκλήθηκε από εμάς αυτή η συνεδρίαση, ποτέ εμείς ως Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης δεν κάνουμε επιλογή δημοσιογράφων. Δεν μας αρέσουν οι κλειστές πόρτες, το έχουμε αποδείξει από την πρώτη μέρα.

Αλήθεια, από μεριάς εκφράστηκε η ίδια απορία και προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους άλλους συλλόγους;

Παλεύουμε για το καλό της Σαντορίνης μας και θέλουμε να πιστεύουμε οτι σε αυτό είμαστε όλοι μαζί.

Η συνάντηση ήταν ιστορικής σημασίας και δεν θα αφήσουμε κανέναν να την αμαυρώσει.

Τέλος μένουμε στις ιστορικές αναγγελίες του Περιφερειάρχη κυρίου Χατζημάρκου για τα έργα πνοής για την Σαντορίνη μας, αναλαμβάνοντας κι εμείς το ρόλο που μας αναλογεί”.

 

Ευχαριστούμε για την απάντηση, επισημαίνοντας ότι  δεν είχαμε πρόθεση να αμαυρώσουμε την συνάντηση σας ούτε και προτιθέμεθα να δώσουμε συνέχεια σε ότι συνέβη. Τα ερωτήματα που θέσαμε  στο δημοσίευμα μας, ήταν ξεκάθαρα και με βάση το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα neasantorinis.

Αναφορικά με  την ερώτηση αν τέθηκε ανάλογο ερώτημα  στους άλλους συλλόγους ή στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να σας ενημερώσουμε πως επικοινωνήσαμε με το γραφείο τύπου της Περιφέρειας και δεν γνώριζε το πρόγραμμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ούτε αν η συνάντηση έγινε με δική του πρωτοβουλία,  ώστε να μας απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα.  Επιπλέον δεν θέσαμε το ίδιο ερώτημα στους άλλους φορείς καθώς όπως αναφέρετε στην ανακοίνωση σας “ενημερώνουμε ότι λανθασμένα σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας neasantorinis αναφέρεται ότι την πρωτοβουλία πήρε η Ένωση Ξενοδόχων”.

Εύχομαι οι αναγγελίες του Περιφερειάρχη για τα έργα πνοής για την Σαντορίνη να γίνουν σύντομα πράξη και σας διαβεβαιώνουμε πως  δεν είμαστε απέναντι σας.