Σαντορίνη: Υποδομές, DMO, βραχυχρόνιες μισθώσεις και η συνεργασία στο τραπέζι της Ένωσης Ξενοδόχων & του Δήμου Θήρας

Τα προβλήματα των υποδομών της Σαντορίνης η διαχείριση του προορισμού, η μείωση  των κρατήσεων και άλλα σημαντικά θέματα συζητήθηκαν στην συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης και του Δήμου Θήρας

 

Τα προβλήματα των υποδομών που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη που δυσκολεύουν κατοίκους και επισκέπτες αλλά και την τουριστική δραστηριότητα καθώς και το πρόβλημα της μείωσης των κρατήσεων φέτος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές έθεσαν οι εκπρόσωποι της  Ενωσης  Ξενοδόχων Σαντορίνης στην συνάντηση που πραγματοποίησαν  με τον Δήμαρχο Θήρας Ν. Ζώρζο.

Ο Πρόεδρος της ΕΞΣ Αντώνης Παγώνης και το μέλος του ΔΣ Γιώργος Δημητροκάλης εξέφρασαν την ανάγκη καλύτερης διαχείρισης του τουριστικού προορισμού Σαντορίνη με τη δημιουργία D.M.O. (Destination Management Organization) καθώς και την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών της.

Οι δύο πλευρές ανέπτυξαν τις κοινές τους θέσεις στο θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων, σημειώνοντας  την ανάγκη να αντιμετωπιστεί θεσμικά το θέμα λειτουργώντας με επαγγελματικούς όρους και υποχρεώσεις με δεδομένο τα όσα προσφέρει ο ξενοδοχειακός κλάδος στην Πολιτεία. Επισημαίνοντας το θέμα της βιωσιμότητας στον τουριστικό κλάδο, για το σύνολο των δραστηριοτήτων, στον οποίο θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα  η προστασία του περιβάλλοντος και το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόταση της Ε.Ξ.Σ. για τον πρωτογενή τομέα και τη συνεργασία που θέλει να έχει με παραγωγούς της Σαντορίνης δίνοντας έμφαση και στην προβολή τους.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης έθεσε στον Δήμαρχο Θήρας τις προτάσεις της για την  συνεργασία τους στις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού και την παρουσία της Σαντορίνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ συζητήθηκε το θέμα του προωθητικού υλικού του νησιού και των αρνητικών δημοσιευμάτων για το νησί .

Ενημέρωσε επίσης τον Δήμαρχο Θήρας για τις προτάσεις των μεγάλων tour operators καθώς και αεροπορικών εταιρειών οι οποίοι έχουν εκδηλώσει  την πρόθεση να δρομολογήσουν τα αεροπλάνα τους στη Σαντορίνη στην αρχή και το τέλος του καλοκαιριού επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο, θέτοντας ως προυπόθεση την ανάγκη στήριξης απο το Δήμο και τους επιχειρηματίες, καταθέτοντας τις πρώτες προτάσεις τους.

Η ΕΞΣ ζήτησε  επίσης από τον Δήμαρχο Θήρας να έχει ενεργό και εκτελεστικό ρόλο στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Θήρας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και  η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας  Γεωργία Νομικού.