Συνεργασία της ECOELASTIKA με τον Δήμο Θήρας για την απομάκρυνση παλαιών ελαστικών από τον ΧΑΔΑ

Σύμβαση συνεργασίας για την απομάκρυνση των μεταχειρισμένων ελαστικών υπέγραψε ο Δήμος Θήρας με την ECOELASTIKA

 

Σε σύναψη συνεργασίας από τις 12 Ιανουαρίου προχώρησε ο Δήμος Θήρας με την μη κερδοσκοπική εταιρεία ECOELASTIKA η οποία εξειδικεύεται στην οικολογική διαχείριση ελαστικών τέλους κύκλου ζωής.

Η πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιάννη Ρούσσου έλαβε υπόψιν το περιβαλλοντικό όφελος που θα προκύψει από την αποκομιδή των συγκεκριμένων απορριμμάτων. Η ανακύκλωση των ελαστικών οχημάτων διαφοροποιείται από την ανακύκλωση άλλων υλικών σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Θήρας, καθώς μόνο μικρό τους ποσοστό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή νέων ελαστικών.

Επισημαίνεται  επίσης ότι αμέσως το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η συλλογή, μεταφορά και παράδοση τους σε αδειοδοτημένες μονάδες αξιοποίησης εκτός Σαντορίνης συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας καθώς και στην εξοικονόμηση χώρου στον ΧΑΔΑ.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο του ΧΑΔΑ Θήρας μεταχειρισμένα ελαστικά που εκτιμώνται σε 500 μικρά λάστιχα αυτοκινήτων και 350 μεγάλα λάστιχα φορτηγών.