Δήμος Θήρας: Η ανάδειξη Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικής Επιτροπής- Ποιοι εξελέγησαν

Εξελέγη το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

 

Με την ανάδειξη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας και της νέας Δημοτικής Επιτροπής  πραγματοποιήθηκε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 7 Ιανουαρίου του 2024. Να υπενθυμίσουμε ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Επιτροπή θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους στις 30 Ιουνίου του 2026.

Στην έναρξη της συνεδρίασης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας ο Δήμαρχος Θήρας Νικόλαος Ζώρζος τόνισε μεταξύ άλλων πως η Σαντορίνη έχει προβλήματα με κάποια από αυτά να είναι οξυμένα και πρέπει να βρεθεί λύση. Καλώ να στηρίξετε τη λύση των προβλημάτων και όχι τη Δημοτική Αρχή, επεσήμανε απευθυνόμενος στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων του Δήμου Θήρας κατά την φανερή ψηφοφορία εξέλεξαν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την Γεωργία Νομικού (Θηραϊκή Πολιτεία), Αντιπρόεδρο τον Κων/νο Ρούσσο (Τώρα για την Σαντορίνη και την Θηρασιά) και Γραμματέα την Μαριέττα Μπάϊκα (Θηραϊκή Πολιτεία).

 

Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των 7 μελών της νέας Δημοτικής Επιτροπής η οποία δημιουργείται αντικαθιστώντας την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μετά την κατάργηση τους.

Το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας όρισε τα 7 μέλη της Δημοτικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα:

H Θηραϊκή Πολιτεία εξέλεξε 4 τακτικά μέλη : Αργυρός Νικόλαος, Καμπουράκης Νικόλαος, Νομικός Γεώργιος, Ρούσσος Ιωάννης .

Αναπληρωματικά μέλη (Θηραϊκή Πολιτεία):  Γεώργιος Βαρβαρήγος, Κων/νος Κανελλάκης, Γιάννης Μάϊνας, Ελευθέριος Τζούρος.

Η Αντιπολίτευση εξέλεξε 2 τακτικά μέλη: Αλαφούζος Βασίλειος (Τώρα για την Σαντορίνη και τη Θηρασιά), Αργυρού Μαρία (Λαϊκή Συσπείρωση).

Αναπληρωματικά μέλη: Χάλαρης Αντώνιος (Τώρα για την Σαντορίνη και τη Θηρασιά), Αντώνιος Σιγάλας ( Σαντορινιό Όραμα)

Σημειώνουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής θα ορισθεί με απόφαση Δημάρχου τις επόμενες ημέρες.

Επίσης κατά την ψηφοφορία ισοψήφησαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε κατόπιν κληρώσεως.