Ζητείται “πολιτικό μέσο” για το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης

Ζητείται κομματικό στέλεχος να πάρει θέση

 

Απίστευτες, αντιδεοντολογικές και αντιδημοκρατικές, πέραν κάθε λογικής δηλώσεις διατυπώθηκαν σε καθημερινή “ενημερωτική εκπομπή”,  στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι της Σαντορίνης με αφορμή το θέμα του Γενικού νοσοκομείου Θήρας.

Τοπικές οργανώσεις και  βουλευτές Κυκλάδων κλήθηκαν, χθες 13 Δεκεμβρίου 2023, κατά την διάρκεια ενημερωτικής εκπομπής, από τον κεντρικό παρουσιαστή να πάρουν θέση στο θέμα του νοσοκομείου Θήρας και στην προσωπική επίθεση που δέχεται κατά την γνώμη του παρουσιαστή η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας.

Χωρίς να ισχύει κανένας κανόνας της δημοσιογραφικής δεοντολογίας,  ζητήθηκε από τον κεντρικό παρουσιαστή μεταξύ άλλων η παρέμβαση κομματικών οργανώσεων και βουλευτών, ανασύροντας μνήμες άλλων εποχών για τους παλαιότερους, καταλύοντας την ίδια στιγμή κάθε στοιχείο της δημοκρατίας. Ζήτησε κατά την διάρκεια εκπομπής να συμμορφωθούν όλοι και να πάρουν θέση τα κομματικά όργανα της ΝΔ γιατί, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, έχουν λόγο στην άσκηση πολιτικής της Κυβέρνησης ως κομματικές οργανώσεις και ως βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Αναφέρθηκαν επίσης από τον παρουσιαστή,  πολίτες με το ονοματεπώνυμο τους από το βήμα της εκπομπής για τα όσα γράφουν σε κοινωνικό δίκτυο και χαρακτηρίστηκαν εμμονικοί.

Το τοπικό κανάλι και το προσωπικό του δεν υποχρεούται όπως όλοι μας να τηρεί τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας ή λειτουργεί υπό άλλο καθεστώς;

Εδώ και καιρό επιχειρείται με διάφορα δημοσιεύματα αλλά και την συγκεκριμένη εκπομπή  να δοθεί μια διάσταση προσωπικής αντιπαράθεσης με την Εντεταλμένη Σύμβουλο του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας , ενώ το ζητούμενο και το κυρίως θέμα είναι το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, ανεξαρτήτως προσώπων Εντεταλμένων και ΔΣ της ΑΕΜΥ. Ουδόλως αφορά τον κάτοικο του νησιού ποιο θα είναι το πρόσωπο που διοικεί ή διευθύνει. Αντιθέτως τον αφορά όταν βλέπει αποχωρήσεις και παραιτήσεις ιατρών και λοιπού προσωπικού. Τον αφορά όταν δεν έχει παθολόγο και απλά καλύπτονται τα κενά κατά περιόδους, καρδιολόγο, μικροβιολόγο, γενικό ιατρό.  Τον αφορά που δεν λειτουργεί η κουζίνα του νοσοκομείου μετά τις παραιτήσεις και  η σίτιση των ασθενών γίνεται με catering από καταστήματα εστίασης του νησιού. Τον αφορά όταν  οι καθαριστές του νοσοκομείου καθαρίζουν τους χώρους και  τα χειρουργεία χωρίς καμία εκπαίδευση και γνώση για τους βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούν σε μια μονάδα υγείας.

Την ίδια στιγμή εμφανίζονται δημοσιεύματα από άλλα νησιά που γράφουν ύμνους χωρίς να τους υπογράφει κανείς περί χρηστής διοίκησης στο ΓΝΘ και κάνουν λόγο για μέσα που έχουν επιστρατευτεί  και βουλευτές κομμάτων και βάλουν κατά της Εντεταλμένης Συμβούλου. Την ίδια στιγμή που ο παρουσιαστής του τοπικού καναλιού δηλώνει, μεταξύ άλλων, ακριβώς το ίδιο λέγοντας  ” …….την Μπορπουδάκη θέλετε να διώξετε….” απευθυνόμενος στον συμπαρουσιαστή του, που κάνει απέλπιδες προσπάθειες να δώσει την μεγάλη εικόνα για το νοσοκομείο στους τηλεθεατές των Κυκλάδων. Την εικόνα που αφορά τους κατοίκους του νησιού ,  το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, η στελέχωση του  αλλά και τις θέσεις όλων όσων εργάζονται σε αυτό και όχι μόνο τα όσα δηλώνει η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Νοσοκομείου Θήρας.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ είμαστε σε αναμονή των διορισμών των νέων διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας, μέσω της διαδικασίας που όρισε το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του ΔΣ της ΑΕΜΥ.

Την ίδια περίοδο  που γίνονται αυτές οι τηλεοπτικές δηλώσεις, έχουμε μπαράζ εξωδίκων με παραλήπτες γιατρούς του ΓΝΘ από την Εντεταλμένη Σύμβουλο  της ΑΕΜΥ.

Όλα αυτά σε συνέχεια της περιόδου που πλήθος ειδήσεων και ρεπορτάζ περιέγραφαν την εικόνα του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας και την υποστελέχωση του. Όλα αυτά σε συνέχεια  της μεγάλης πορείας των κατοίκων τον περασμένο Σεπτέμβριο που διεκδικούσαν καλύτερες υπηρεσίες υγείας και στελέχωση του Νοσοκομείου.  Όλα αυτά σε συνέχεια του υπομνήματος  που υπέγραψαν 13 γιατροί του ΓΝΘ και κατέθεσαν στο ΔΣ της ΑΕΜΥ διαμαρτυρόμενοι για τα όσα δήλωσε η εντεταλμένη σύμβουλος σε τηλεοπτική συνέντευξη της στον ίδιο σταθμό για τους γιατρούς του νοσοκομείου . Όλα αυτά σε συνέχεια της   απάντησης που έλαβαν από το ΔΣ, που δεν συμφωνούσε με την τοποθέτηση της Εντεταλμένης Συμβούλου  στην τηλεοπτική εκπομπή και δικαίωνε τους γιατρούς, λέγοντας πως δεν έχουν πέσει στην αντίληψη του ΔΣ αξιόποινες πράξεις γιατρών του νοσοκομείου.

Σήμερα την  επόμενη μέρα των δηλώσεων που ζητούσε μεταξύ άλλων την παρέμβαση των κομματικών οργανώσεων και βουλευτών των Κυκλάδων, ο παρουσιαστής ζήτησε συγνώμη από τους γιατρούς, λέγοντας ότι δεν έχει κάποιο στοιχείο ο ίδιος εναντίον τους  για δωροδοκία. Επανέλαβε όσα είπε η Εντεταλμένη Σύμβουλος. Δεν πέρασαν παρά λίγα δευτερόλεπτα για να συμπληρώσει πως στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται σε αυτά που εξετάζει  η δικαιοσύνη  και στα όσα βρίσκονται και εξετάζει ο Εισαγγελέας αυτή τη στιγμή. Κλείνοντας με την φράση: “Μακάρι ο Εισαγγελέας να βγάλει αθωωτική  απόφαση και να μην είναι κάτι επιβαρυντικό για κανέναν γιατρό”.

 

Όλα αυτά συμβαίνουν στην Σαντορίνη του 2023…για το μήλον της ‘Εριδος.