Θα διατηρηθούν οι υφιστάμενες πτητικές βάσεις ετοιμότητας και επιφυλακής αεροδιακομιδών στις Κυκλάδες;

Θα διατηρηθούν οι υφιστάμενες πτητικές βάσεις   ετοιμότητας και επιφυλακής αεροδιακομιδών στις Κυκλάδες, ρωτά ο βουλευτής Κυκλάδων Μ. Καφούρος

Την διατήρηση των υφιστάμενων πτητικών βάσεων ετοιμότητας και επιφυλακής αεροδιακομιδών στις Κυκλάδες ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας  Μάρκος Εμμ. Καφούρος. Ο Βουλευτής τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας με τίτλο «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας – Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών και άλλες επείγουσες διατάξεις» κατά την συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής παραγωγής και εμπορίου την 04/12/2023.

Συγκεκριμένα κατέθεσε ερώτηση σχετική με τις προβλεπόμενες πτητικές βάσεις ετοιμότητας και επιφυλακής στο σχέδιο νόμου ρωτώντας τον υπουργό σχετικά με τη διατήρηση των υφιστάμενων πτητικών βάσεων αεροδιακομιδών στις Κυκλάδες, ειδικότερα στη Σύρο. Ο υπουργός απαντώντας ανέφερε  ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί η λειτουργία των υφιστάμενων βάσεων και πως ο στόχος του νομοσχεδίου είναι να ενισχυθεί περαιτέρω ο υφιστάμενος μηχανισμός αεροδιακομιδών και στην ηπειρωτική Χώρα που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε.