Τι απάντησε ο Μ. Θεμιστοκλέους στους εκπρόσωπους της Παναιγαιακής συγκέντρωσης για την στελέχωση των νοσοκομείων των νησιών

Ποιες απαντήσεις λάβανε οι εκπρόσωποι των φορέων και των σωματείων των νησιών για την στελέχωση των νοσοκομείων

 

Συνάντηση με τον υφυπουργό εργασίας Μάριο Θεμιστοκλέους πραγματοποίησαν χθες οι εκπρόσωποι των νησιών που συμμετείχαν στην Παναγαιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Εκατόν εβδομήντα οκτώ Εργατικά Κέντρα, σωματεία και φορείς των νησιών του Αιγαίου εκπροσώπησαν τους κατοίκους διαδηλώνοντας για την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας καθώς και για την στελέχωση τους.

Το SantoriniMagazine επικοινώνησε με τον Σταμάτη Φιλλιπή  Πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου που ήταν παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  προκειμένου να μάθει τι αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχαν με τον Υφυπουργό Μάριο Θεσμιστοκλέους και ποιες ήταν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου.

 

Σύμφωνα με τον Σταμάτη Φιλλιπή  η χθεσινή συγκέντρωση ήταν πολύ μεγάλη και δύσκολη καθώς αντιπροσωπείες από όλα τα νησιά κλήθηκαν να μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να διαδηλώσουν και να μεταφέρουν στο Υπουργείο την εικόνα των νοσοκομείων των νησιών όπως την βιώνουν οι ίδιοι και τα αιτήματα τους.

Δεν λάβαμε απαντήσεις μας δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου από τον υφυπουργό. Δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Δεν μίλησε για χρηματοδότηση ή προμήθεια ιατροδιαγνωστικών μηχανημάτων ή στελέχωση με προσωπικό. Μας ανέφερε πόσοι προσλήφθηκαν από το 2019 στο ΕΣΥ χωρίς να μας απαντήσει παρ ότι ρωτήθηκε πόσοι φύγανε από τότε λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης και αν έχουν καλυφθεί τα κενά. Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί δήλωσε στο Santorini Magazine o Σταμάτης Φιλλιπής όχι μόνο από τους υγειονομικούς από όλους τους πολίτες. Πρέπει να έχουμε δωρεάν υγεία όλοι μας καθώς πληρώνουμε χρόνια μέσω των ασφαλιστικών εισφορών μας και τους έμμεσους φόρους για αυτό. Δεν έχουμε δώσει σε κανέναν λευκή επιταγή να αποφασίζει  για την υγεία μας με γνώμονα το όφελος κέρδος.

Στην συγκέντρωση παρούσα από την Σαντορίνη ήταν η Μαρία Αργυρού επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας και ένα ζευγάρι από την Οία μας ανέφερε η ίδια. Δεν περίμενα σε αυτή την συγκέντρωση να μην έχει εκπροσώπηση η Σαντορίνη δήλωσε στο Santorini Magazine . Δεν ήταν κανένας βουλευτής Κυκλάδων κανένας Δήμαρχος σε αντίθεση με άλλα νησιά που είχαν ισχυρή εκπροσώπηση.  Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να πάρουν θέση όλοι για αυτό που συμβαίνει. Όλοι γνωρίζουμε ότι το ΓΝΘ είναι υποστελεχωμένο. Η Μαρία Αργυρού ανέφερε και ένα περιστατικό που έγινε στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα όπου ασθενής που μεταφέρθηκε από την Ίο με πλωτό ασθενοφόρο παρέμεινε στο νοσοκομείο μία εβδομάδα χωρίς να περάσει από τον θάλαμο να τον δει κανένας γιατρός. Χρειάστηκε η παρέμβαση της διοικήτριας του νοσοκομείου για να προχωρήσει στην αξονική εξέταση που χρειαζόταν. Αυτό δεν είναι εξυπηρέτηση του ασθενούς καταγγέλλει η Μαρία Αργυρού, ούτε λειτουργία νοσοκομείου.