Γιορτή Αγίου Αβερκίου, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου – Γευστική δοκιμή εσοδείας 2023

Η γιορτή του Αγίου  Αβερκίου του προστάτη του κρασιού θα γιορταστεί  με γευστική δοκιμή εσοδείας 2023 και τοπικά εδέσματα

 

O Άγιος Αβέρκιος ο προστάτης του κρασιού θα γιορταστεί φέτος την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις  19:00 μμ., στο οινοποιείο “Canava Roussos” στη Μέσα Γωνιά Σαντορίνης.

Η γιορτή του Αγίου Αβερκίου είναι παραδοσιακά συνδεδεμένη με το άνοιγμα των βαρελιών της νέας χρονιάς και διοργανώνεται φέτος από την Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και η Εστία Πύργου Καλλίστης την ημέρα της γιορτής του.

Μαζί με τη γευστική δοκιμή των κρασιών της φετινής εσοδείας των οινοποιείων και ζυθοποιείων της Σαντορίνης, η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από το μουσικό σχήμα “Matronas Triο” καθώς και από τον μουσικό Γιάννη Πανταζή. Γνωστοί σεφ του νησιού ο Κώστας Αγγελόπουλος, ο Γιώργος Δόσπρας και  ο Φάνης Μαϊκαντής θα ετοιμάσουν τοπικά εδέσματα που θα τα προσφέρουν στο κοινό.

Το εισιτήριο για την εκδήλωση θα έχει κόστος 7,5 ευρώ και κάθε επισκέπτης θα παραλαμβάνει ένα αναμνηστικό ποτήρι κρασιού Riedel.

Η αντίστοιχη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τελευταία φορά τον Οκτωβρίου 2021 είχε αθρόα συμμετοχή του κοινού και  μεγάλη επιτυχία.

*Σε επόμενη ανακοίνωση θα αναφερθούν αναλυτικά τα οινοποιεία-ζυθοποιίες που συμμετέχουν στη φετινή γιορτή, καθώς και οι χορηγοί της εκδήλωσης.