Κακοκαιρία Elias: “Πνίγηκε” ο Βόλος , μεγάλη καταστροφή στην Εύβοια και στην Θεσσαλία

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα χτύπησαν ξανά τον Βόλο, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, στη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias.

 

Στο Βόλο η  Πυροσβεστική, δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών, με τα πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους να συνθέτουν το τραγικό σκηνικό που δημιούργησε η κακοκαιρία.

Το 80% του Βόλου είναι χωρίς ρεύμα και συνεχίζει να  βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στον νομό από χθες

Μηνύματα του 112 για απομακρύνσεις ηχούσαν όλο το βράδυ.

Η κατάσταση με το φως του ήλιου αποτυπώνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο.

 

Βόλος χθες βράδυ

 

 

 

Νοσοκομείο Βόλου

Πηγή: Kατερίνα Ακριβοπούλου

Πηγή: Κατερίνα Ακριβοπούλου

Σοβαρά προβλήματα στην Βόρεια και Κεντρική  Εύβοια

Τεράστια προβλήματα στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια εξαιτίας της κακοκαιρίας, από το Μαντούδι μέχρι την Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή οι κάτοικοι ήρθαν ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με την μανία της φύσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το τελευταίο 24ωρο στην Ιστιαία έχουν πέσει 400 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα, ενώ τις τελευταίες 6 ώρες που βρέχει ακατάπαυστα έχουν πέσει στην περιοχή πάνω από 150 κυβικά μέτρα νερό ανά στρέμμα.

Η  πυροσβεστική και εδώ έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις γιανα  βοηθήσει, σε απεγκλωβισμούς ανθρώπων.

Οι δρόμοι έχουν κλείσει από κορμούς δέντρων που παρασύρονται από τις καμμένες εκτάσεις. Ο δρόμος από το Μαντούδι προς το Πευκί είναι αδιάβατος με τις πλαγιές να παρασύρονται από τα νερά και να κλείνουν τους δρόμους. Από την Κήρινθο προς την Λίμνη το ίδιο σκηνικό. Τα σωστικά συνεργεία καλούνται για απεγκλωβισμούς και αδυνατούν να φτάσουν στα χωριά.

 

Εύβοια

Λίμνη Ευβοίας

 

Ροβιές Ευβοίας

 

 

Προκόπι Ευβοίας

Γούβες Αρτεμισίου

 

 

Θεσσαλία

Δεν πρόλαβαν να στεγνώσουν τα νερά από την κακοκαιρία Daniel  στη Θεσσαλία και σπίτια δρόμοι και αγροκτήματα βρίσκονται ακόμη μια φορά κάτω από το νερό.

 

Καρδίτσα

Φάρσαλα- Κιλελέρ

@thessaliatv

 

@Kosta efthimiadis

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: thessaliatv