ΕΙΝΑΠ: Σοβαρές ελλείψεις στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “ΜΕΤΑΞΑ”

Στις σοβαρές ελλείψεις του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “ΜΕΤΑΞΑ” επανέρχεται με  επιστολή της προς τη 2η ΥΠΕ  η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά.

Στην επιστολή αναφέρεται πως τόσο το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου όσο και η ΕΙΝΑΠ είχαν καταγγείλει έγκαιρα πως η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση του νοσοκομείου οδηγεί σε ελλείψεις φαρμάκων και παύση χημειοθεραπειών σε καρκινοπαθείς , κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο καθώς και η μη πραγματοποίηση χειρουργείων.

Η ΕΙΝΑΠ στην επιστολή της απαιτεί άμεσα την αύξηση των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού την προκήρυξη των θέσεων μόνιμου προσωπικού και την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Να σημειώσουμε πως η χημειοθεραπείες στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “ΜΕΤΑΞΑ”  συνεχίζονται κανονικά και δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα ωστόσο η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση του νοσοκομείου, οδηγεί προοδευτικά σε ελλείψεις φαρμάκων και  τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό στην φυσική τους εξάντληση. Οι ανάγκες του νοσοκομείου δεν καλύπτονται όπως θα έπρεπε με τους ασθενείς να ταλαιπωρούνται προκειμένου να υποβληθούν στις θεραπείες τους.