Δωρεάν Εργαστήρι Καλαθοπλεκτικής στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός” σήμερα 16/9

Η άυλη πολιτιστική κληρονομιά , διδάσκετε στο δωρεάν εργαστήρι παραδοσιακής καλαθοπλεκτικής,  στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός” στη Βλυχάδα

Εργαστήρι παραδοσιακής Καλαθοπλεκτικής με λυγαριά θα πραγματοποιήθει σήμερα Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας”Δ.Νομικός” στα πλαίσια των ημερών Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023.

Το εργαστήριο αφορά την άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας, γνώση που έχει κληροδοτηθεί και αξίζει να προστατευθεί και να διατηρηθεί. Για αυτό το σκοπό η  «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση»,φέτος έχει ως θέμα τις πρακτικές και δεξιότητες οι οποίες έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και εξασκούνται ακόμη και σήμερα.

“Η καλαθοπλεκτική στο νησί μας, έχει μακραίωνη ιστορία. Από τα απανθρακωμένα καλάθια στο Συγκρότημα Δ, του προιστορικού Ακρωτηρίου έως τα καλάθια που χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα οι αγρότες για να μεταφέρουν την δική μας τομάτα”, αναφέρει το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός” στην ανακοίνωση του για το εργαστήριο παραδοσιακής καλαθοπλεκτικής που πραγματοποιεί στη Βλυχάδα.

Προσκαλεί όποιον θέλει στον χώρο του Μουσείου, να μάθει τα μυστικά της  παραδοσιακής καλαθοπλεκτικής  τα οποία θα αποκαλύψει ο Γιάννης Μάσσας, υπεύθυνος του εργαστηρίου και  γιος καλαθοποιού.Όποιος  επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει και στη συλλογή – μάζεμα της λυγαριάς που θα πραγματοποιηθεί επίσης σήμερα Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 16:00. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας γάντια κήπου που είναι απαραίτητα.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό το ενδιαφέρον Δωρεάν εργαστήριο παραδοσιακής καλαθοπλεκτικής μπορούν να επισκεφθούν σήμερα το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός” στη Βλυχάδα, .