Εικόνες ατέλειωτης καταστροφής: Δέκα νεκροί – 112 σε πάνω από 20 περιοχές για τις πλημμύρες

Απίστευτες εικόνες από την απόλυτη καταστροφή στη Θεσσαλία. Δέκα νεκροί – 7 αγνοούμενοι -112 σε πάνω από 20 περιοχές για τις πλημμύρες. Η οδύσσεια των κατοίκων δεν έχει τέλος.

Σοκαριστικό βίντεο από τη Λάρισα

 

Πάνω από 7.000 κλήσεις στην πυροσβεστική – Περισσότεροι από 3.400 απεγκλωβισμοί

Μέχρι βόμβες του Β Παγκοσμίου πολέμου ξέβρασε ο ποταμός Γαβράς 

Εντολή για εκκένωση χωριών έδωσε ο Δήμος Τεμπών

Επείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Τεμπών προς τους κατοίκους των των παραπήνειων χωριών Τέμπη και Κάτω Ραψάνη, στους οποίους συστήνει να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.

“Ο Δήμος Τεμπών σε συνεργασία με το Συντονιστικό Όργανο που συστήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αποφάσισαν για προληπτικούς λόγους να συστήσουν στους κατοίκους των παραπήνειων χωριών Τέμπη και Κάτω Ραψάνη, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, εξαιτίας της εκδήλωσης των πλημμυρικών φαινομένων.
Οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε συγγενικά σπίτια και σε ξενοδοχεία των Αμπελακίων.
Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης συνιστά ψυχραιμία και ετοιμότητα”.

20 περιοχές έλαβαν μήνυμα από το 112 στη Λάρισα καθώς συνεχίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα και η στάθμη του νερού ανεβαίνει

Στους 7 οι αγνοούμενοι από την κακοκαιρία

Στους επτά ανέβηκε ο αριθμός των αγνοουμένων από την κακοκαιρία Daniel σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

Ειδικότερα:

1. Από 5-09-2023, αγνοείται ένας (1) 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου

2. Από 06-09-2023 αγνοείται ένας (1) 77χρονος στο Πάλτση Πηλίου

3. Από 7-09-2023 αγνοούνται δύο (2) Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου

4. Στις 09-09-2023, αγνοείται ένας (1) ανάμεσα στους οικισμούς ‘Αγιος Δημήτριος και Πέτρινο.

5. Στις 09-09-2023, αγνοούνται δύο (2) άτομα (μια ηλικιωμένη 85χρονη και ο γιος της 65χρονος) στην περιοχή Μεταμόρφωση.

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Πυροσβεστική: 350 διασώσεις ατόμων έχουν γίνει από το πρωί – επιχειρούν αδιάλειπτα ελικόπτερα και πλωτά μέσα στις πληγείσες περιοχές
Σε 350 διασώσεις έχουν προχωρήσει επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τις 7 το πρωί μέχρι πριν από λίγο όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που έγινε από το επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλία.

Συνολικά, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, από τις 7 το πρωί της Τρίτης (5/9) έως τις 7 το πρωί του Σάββατου (9/9) έχουν πραγματοποιηθεί 2.806 διασώσεις πολιτών, ενώ έχουν καταγραφεί 7.700 συμβάντα.
Παράλληλά ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής υπογράμμισε ότι είναι συνεχείς και αδιάλειπτες οι επιχειρήσεις με ελικόπτερα και πλωτά μέσα για τις διασώσεις πολιτών, ενώ ακόμη και με drones γίνεται παροχή τροφής, νερού, κλινοσκεπασμάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού όπου δεν υπάρχει ευκολία πρόσβασης.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δεκάδες απεγκλωβισμοί πολιτών-50.000 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό σε Βόλο και Λάρισα