Δήμος Θήρας: Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις για την τοποθέτηση του ΑΤΜ τράπεζας στα Φηρά- Αλλά…

Σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε η τοποθέτηση μηχανήματος ΑΤΜ Τράπεζας σε κοινόχρηστο χώρο στην αρχή της πλατείας των Φηρών. H ανάρτηση:

“Να προλάβουμε να βάλουμε κολωνάκια γιατί θα έχει πολύ κόσμο ΝΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΕΙ..
Μοναδική σπάνια ομορφιά στο κέντρο των φηρων ΜΑΣ..δεν θέλω παράπονα….” αναφέρει κάτοικος σε ανάρτηση του που είδαμε σε κοινωνικό δίκτυο με τα σχόλια να συνεχίζονται,

“Να χρεώσουν και τη λήψη φωτογραφιών για περαιτέρω έσοδα!”

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του Δήμου Θήρας  ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για δικαιολογημένες αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση του μηχανήματος ΑΤΜ  στην πλατεία:

H ανακοίνωση:

“Σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, εξαιτίας της τοποθέτησης, στην πλατεία των Φηρών ,οικίσκου -κουβουκλίου στέγασης ATM Τράπεζας, ο δήμος Θήρας ενημερώνει τα ακόλουθα :

  •  η άδεια για την εγκατάσταση και λειτουργία του συγκεκριμένου ATM δόθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι, οι επιχειρήσεις και οι επισκέπτες του νησιού.

 

  •  ο χώρος εγκατάστασης του ATM προσδιορίστηκε από την Επιτροπή Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου, σε θέση διαφορετική από αυτή που η τράπεζα αποπειράθηκε να το τοποθετήσει.

 

  •  ο δήμος επενέβη αμέσως δια   του αρμόδιου Αντιδημάρχου     και διέκοψε τις εργασίες τοποθέτησης του εν λόγω οικίσκου-κουβουκλίου στη συγκεκριμένη θέση .

 

  •  Υπήρξε συμμόρφωση της τράπεζας και το ATM θα τοποθετηθεί στο χώρο που εξαρχής είχε αποφασίσει και υποδείξει η Επιτροπή Κοινόχρηστων Χώρων.

 

  • Ο δήμος Θήρας,  με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, διευκρινίζει ότι η παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων αποφασίζεται από την αρμόδια επιτροπή του δήμου με βάση τον κανονισμό χρήσης κοινόχρηστων χώρων,οι δε όροι της παραχώρησης ισχύουν  έναντι πάντων”.

 

Γιατί σ αυτόν τον χώρο η τοποθέτηση;

 

  • Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πώς η Επιτροπή Κοινόχρηστων Χώρων βρήκε κατάλληλο το συγκεκριμένο σημείο,  όπου μέχρι χθες φιλοξενούσε στα παγκάκια του νέους ανθρώπους, κατοίκους του νησιού και επισκέπτες που χαζεύανε την πλατεία και περνούσαν τον ελεύθερο χρόνο τους σε έναν από τους ελάχιστους χώρους που έχει το νησί και τώρα είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν ένα σιδερένιο κουτί.

 

  • Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι δεν βρέθηκε καταλληλότερος χώρος από τον συγκεκριμένο ώστε να μην “φωνάζει” τόσο πολύ στον περιβάλλοντα χώρο.

 

  • Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την απορία μας για τους όρους παραχώρησης που ισχύουν έναντι πάντων που αναφέρεται στην ανακοίνωση  και το τι σημαίνει αυτό πρακτικά.

 

  • Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την αντίθεση μας στο αποτέλεσμα της συγκεκριμένης ενέργειας που μόνο καλαίσθητο δεν είναι για την κεντρική πλατεία των Φηρών την πρωτεύουσα του νησιού.

 

  • Όπως επίσης πως δεν είμαστε αντίθετοι στο να εξυπηρετηθούν  οι επισκέπτες  και οι επιχειρήσεις του νησιού μια που η Τράπεζα αποφάσισε να μεταφέρει το κατάστημα της εκτός του κέντρου της πρωτεύουσας  παρά τις αντιδράσεις κατοίκων και επιχειρηματιών, αλλά θα έπρεπε να βρεθεί ένας πιο κατάλληλος χώρος. Ας περπατήσουν και λίγα μέτρα οι επισκέπτες και εμείς όταν πάμε στα δικά τους μέρη δεν τα βρίσκουμε όλα μπροστά μας κάνουμε και λίγα μέτρα για να εξυπηρετηθούμε . Η  τράπεζα επίσης δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις  μεταφοράς των καταστημάτων της εκτός πόλεως και μετά να έχει λόγο για το που θα τοποθετηθεί το μηχάνημα της. Μονά Ζυγά δικά μας δεν γίνεται.