“Ζωφοριάζουσες” η έκθεση της Παλίντας Γεωργουλάκου στη Σαντορίνη, στο SAF

Οι   “Zωφοριάζουσες” της Παλίντας Γεωργουλάκου στο Santorini Art Factory

Αυλαία ανοίγει η έκθεση της Παλίντας Γεωργουλάκου “Ζωφοριάζουσες” στη Σαντορίνη, στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός” και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, αύριο 1η Σεπτεμβρίου, με τα εγκαίνια να πραγματοποιούνται την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις  12.00 στους χώρους των αποθηκών του παλιού εργοστασίου στη Βλυχάδα.

Συνθέσεις βασισμένες στο ελληνικό γυναικείο κάλος αρχαίων αγαλμάτων και τοιχογραφιών οι “Ζωφοριάζουσες” σε έναν αρχαίο γυναικείο χορό από τις κροκοσυλλέκτριες της Θήρας, την Αφροδίτη της Μήλου , τη Νίκη της Σαμοθράκης και τις Καρυάτιδες θα κοσμούν το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός” στη Βλυχάδα,  μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη.

Μια έκθεση ζωγραφικής που φιλοξενήθηκε την περασμένη άνοιξη στο Ίδρυμα Κακογιάννη και προκάλεσε πλήθος δημοσιευμάτων και σχολίων για την μοναδικότητα της και την πρωτοτυπία της.

Η Παλίντα  Γεωργουλάκου είναι φανερό πως μέσα από τα έργα της απολαμβάνει τη διαδικασία της δημιουργίας. Εξερευνά την τέχνη  χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα, τεχνικές και στυλ καθώς προσπαθεί να απεικονίσει τις εμπειρίες, τις μνήμες , τα συναισθήματα τα όνειρα και τις προσδοκίες της στον καμβά.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα ενώ σε νεαρή ηλικία ανακάλυψε την ανάγκη της για εικαστική δημιουργία και την βαθιά και έντονη επιθυμία της να εκφραστεί μέσα από το σχέδιο και το χρώμα. Παρά την καλλιτεχνική της  κλίση, υπηρέτησε ως αξιωματικός στο πολεμικό Ναυτικό για 28 χρόνια.

Όμως  ποτέ δεν σταμάτησε  να ενδιαφέρεται για την τέχνη, έλαβε μέρος σε σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης, Ζωγραφικής καθώς και σε εργαστήρια Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας. Η  ανάγκη  της για την καλλιτεχνική  της έκφραση επικράτησε και αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος της επαγγελματικά , να αναζητήσει τη δημιουργικότητα της και τη θέση της στην εικαστική σκηνή.

Παρουσίασε τις πρώτες ατομικές της εκθέσεις ζωγραφικής το 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, « Δρόμοι» και «Ημέρες θάλασσας». Έργα της έχουν εκτεθεί σε ομαδικές εκθέσεις, στην Αθήνα, την Μύκονο, τη Σαντορίνη, το Παρίσι και το Σιαν της Κίνας.

Η έκθεση αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν πως ο  Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός μπορεί να επιδρά καταλυτικά στους νέους καλλιτέχνες δημιουργώντας σύγχρονα έργα εμπνευσμένα από το μεγαλείο του παρελθόντος. Να θαυμάσουν μέσα από  την παλέτα και τις συνθέσεις της Παλίντας Γεωργουλάκου το νήμα που συνδέει το παρελθόν με το σήμερα.