Τι γίνεται στα πύρινα μέτωπα σε όλη τη Χώρα

 

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Χασιά- Φυλή

Ανεξέλεγκτα τα δύο μέτωπα της φωτιάς που καίνε στη Φυλή λόγω των ισχυρών ανέμων. Εκκενώθηκε ο οικισμός ενώ νέο μήνυμα του 112 ζητά να εκκενώσουν οι κάτοικοι της περιοχές Ανω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα.

Το ένα μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τη Μονή Κυπριανού στα ανατολικά, ενώ το  δεύτερο κατευθύνεται προς τον Ασπρόπυργο ανατολικά.

Νέο μήνυμα του 112 να εκκενωθεί η περιοχή Λόφος Κυρίλλου με κατεύθυνση την Μάνδρα.

Οι κάτοικοι που έχουν εκκενώσει φιλοξενούνται στο δημαρχείο άνω Λιοσίων και στο κλειστό γυμναστήριο Δροσούπολης.

Οι επόμενες ώρες αναμένεται  να είναι δύσκολες για τους κατοίκους καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι δυσμενείς και αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων που τροφοδοτούν την πυρκαγιά η οποία καίει από το πρωϊ στην περιοχή.

 

Χαλκιδική η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα στον Πολύγυρο

Σε τουλάχιστον 2,5 χιλιόμετρα εκτείνονται οι πύρινες γλώσσες οι οποίες κατακαίνε χορτολιβαδική έκταση κοντά στον Πολύγυρο, στη Χαλκιδική.
Αυτήν την ώρα στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 16 υδροφόρα οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, μηχανήματα έργου ΟΤΑ και εθελοντές.

Επιπλέον, έχει δοθεί εντολή για απογείωση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων προκειμένου να επιχειρήσουν από αέρος για την κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές μέχρι στιγμής.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης του νομού Α. Ζωγράφου απαγόρευσε την κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους για αύριο Τετάρτη 23 Αυγούστου στους δήμους Κασσάνδρας Σιθωνίας και Αριστοτέλη στη Χαλκιδική από τις 8 το πρωί και για τις επόμενες δώδεκα ώρες.Τ

Η απαγόρευση αφορά:

-στη Χερσόνησο Κασσάνδρας : «Κορυφογραμμή» (από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή), «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» Τ.Κ. Παλιουρίου

Βοιωτία

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά και στην Βοιωτία παρά τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν εστάλλει μήνυμα του 112 το μεσημέρι να εκκενωθούν άλλοι τέσσερις οικισμοί.

Αφορά τις  περιοχές Σκιπέικα, Μπακράκο, Καραχάλιο και Παναγία Καλαμιώτισσα και ζητήθηκε από τους μόνιμους κατοίκους και τους τουρίστες  να εκκενώσουν προς το Κυριάκι και να ακολουθούν τις οδηγίες των πυροσβεστών.

 Ροδόπη

Σε ετοιμότητα για εκκένωση 9 οικισμοί .Εκκενώνεται ήδη η Γρατινή

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8) συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα σε δασική έκταση στην περιοχή Μίσχου Ροδόπης.

Οι άνεμοι στην περιοχή  είναι ισχυροί και οι αναζωπυρώσεις αρκετές, μικρές εστίες μετατρέπονται σε ανεξέλεγκτα μέτωπα.

Μήνυμα από το 112 για 9 οικισμούς

Σε ετοιμότητα καλούνται να είναι οι κάτοικοι σε Πετρωτά, Παραλία Πετρωτών, Άγιο Χαράλαμπο, Μαρωνία, Ασκητές, Νέα Κρωβύλη, Παλαιά Κρωβύλη, Καγκέλες & Πλατανίτη στη Ροδόπη λόγω της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή τους, έπειτα από το μήνυμα που εστάλη από το 112.

 

Την ίδια στιγμή φωτιές έχουν εκδηλωθεί με άλλες να έχουν τεθεί υπό έλεγχο και άλλες υπό μερικό έλεγχο στο Λαύριο, Ναρθάκι Φαρσάλων, Τρίπολη, Σαμψούντα Πρέβεζας, Μακρακώμη,Κέα, Λαγονήσι, Λαύριο,  Ναύπακτο,  Θήβα, Μυτιλήνη, Καβάλα, Ελευσίνα,  Αρκαδία, Μεσσηνία, Μεσολόγγι, Κομοτηνή, Όλυνθο, Αργιθέα, Κύθνο, Κυνουρία..

 

Πηγή: News247,fwtiestwra,ethnos,iefimerida,facebook,twitter.