Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα 20/8 στις 20:00 στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας θα πραγματοποιηθεί σήμερα 20 Αυγούστου στις 20:00 έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής επιτροπής αγώνα πολιτών του ΓΝΘ.

Στην ανακοίνωση της η Συντονιστική επιτροπή μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “…Το νοσοκομείο εξακολουθεί να υπολειτουργεί το καλοκαίρι χωρίς να έρθουν γιατροί και χωρίς επαρκές νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό”. 

“Στόχος των συγκεντρώσεων είναι να πιέσουμε να λειτουργήσει σωστά το νοσοκομείο, στελεχωμένο πλήρως” ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του  στο Santorini Magazine o Δημήτρης Τούλης μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των πολιτών για το ΓΝΘ.

“Θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθεί πολιτική απόφαση κεντρικά που να λέει ότι θέλουμε να στηρίξουμε το ΓΝΘ. Ας το δούνε και σαν επένδυση μια που τελευταία ακούγονται πολύ οι οικονομικοί όροι. Το νοσοκομείο της Σαντορίνης είναι κερδοφόρο δεν μπαίνει μέσα έχει έσοδα”

Καλούμε όλους τους πολίτες που θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα με την λειτουργία του νοσοκομείου να έρθουν στη συγκέντρωση της Κυριακής και διευκρινίζουμε ότι ο αγώνας του νοσοκομείου δεν χρωματίζεται, η υγεία μας και η σωστή λειτουργία του νοσοκομείου μας αφορά όλους”.

“Όλες οι δημοτικές παρατάξεις συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.” “….ωστόσο καλό θα ήταν να υπάρξει και μια κοινή επίσημη ανακοίνωση για το θέμα εκτός από την παρουσία τους στις συγκεντρώσεις που είναι σημαντική”.

” Αγωνιζόμαστε όλοι για τον ίδιο σκοπό. Θέλουμε το νοσοκομείο να λειτουργεί και να είναι 100% δημόσιο χωρίς εξαιρέσεις για κανέναν”.

 

Ποιες είναι οι ελλείψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας

 

Αυτή τη στιγμή το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας λειτουργεί:

 

Με έναν Μικροβιολόγο ο οποίος ήρθε το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και για 20 ημέρες δηλαδή μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου με προκήρυξη σε εξέλιξη .

Χωρίς Παθολόγο εδώ και 2 χρόνια που σημαίνει ότι δεν λειτουργεί ο παθολογικός τομέας και καλύπτεται από άλλες ειδικότητες με ανοιχτή προκήρυξη για 2 Παθολόγους και 2 Γενικούς Ιατρούς.

Με έναν Πνευμονολόγο που θα μείνει περίπου έως το τέλος Αυγούστου

Με 1 Αναισθησιολόγο και για έναν μήνα ο οποίος ανέλαβε στις 16 Αυγούστου και ταυτόχρονα υπάρχει ανοιχτή προκήρυξη γιατρού για την θέση.

Με 2 Καρδιολόγους καλύπτοντας αυτή τη στιγμή τις ανάγκες σε έναν βαθμό του Νοσοκομείου, χωρίς να σημαίνει ότι επαρκούν με βάση το γεγονός ότι πρόκειται για νοσοκομείο που εφημερεύει 365 μέρες το χρόνο.

Με ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, αρκεί να σημειώσουμε ότι υπάρχουν 2 τραυματιοφορείς που εργάζονται 10 το πρωί με 6 το απόγευμα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι γιατροί αυτοί που στελεχώνουν αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο ” καλύπτουν” τον αριθμό γιατρών για να μην κλείσει και όχι για να λειτουργεί κανονικά χωρίς προβλήματα με δεδομένες τις ανάγκες που υπάρχουν. Να υπενθυμίσουμε ότι η λειτουργία του ΓΝΘ είναι 24ωρη 365 μέρες το χρόνο δεν αρκούν οι γιατροί να καλύψουν τις ανάγκες συνυπολογίζοντας την τουριστική κίνηση που αυξάνει τον αριθμό των περιστατικών. Οι προκηρύξεις που είναι σε εξέλιξη και πάλι αφορούν συμβάσεις ενός χρόνου και όχι μόνιμους γιατρούς που θα παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες γνωρίζοντας το ιστορικό κάθε ασθενούς και τις ιδιαιτερότητες του.

Το διοικητικό προσωπικό με ελλείψεις που ξεπερνούν το 50%. Καθαριότητα, κουζίνες με σοβαρότατες ελλείψεις. Φυσικά ούτε λόγος για εργασιακές εφεδρείες αλλά και την ιδιαιτερότητα ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί σε νησί και όχι στην ηπειρωτική χώρα.

Στην τελευταία συγκέντρωση επίσης τέθηκε θέμα bullying, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από την Πρόεδρο των νεφροπαθών σε γιατρούς και νοσηλευτές από την διοίκηση του νοσοκομείου. Μίλησε για καθεστώς τρομοκρατίας και αναρωτιόμαστε ποια είναι η αιτία και το όφελος από την καλλιέργεια αυτού του κλίματος σε ένα νοσοκομείο που οι γιατροί οι νοσηλευτές και το προσωπικό κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να “βγαίνουν” οι βάρδιες και να καλύπτονται οι ανάγκες και τα περιστατικά.

Η στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας που εξυπηρετεί 6 νησιά μαζί με την Σαντορίνη είναι επιτακτική ανάγκη για την σωστή λειτουργία του. Οι προσπάθειες όλων των φορέων και των παρατάξεων σε αυτόν τον κοινό σκοπό είναι δεδομένη.

Η Συντονιστική επιτροπή αγώνα πολιτών για το ΓΝΘ, όλων των φορέων και των παρατάξεων της Σαντορίνης έχουν κοινό σκοπό και συνεχίζουν τον αγώνα τους που σύμφωνα με την ανακοίνωση τους θα κλιμακωθεί με ανάλογες συγκεντρώσεις κάθε μήνα μέχρι να διασφαλιστεί η υγεία όλων. Καλούν όλους τους πολίτες της Σαντορίνης να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του νοσοκομείου σήμερα 20 Αυγούστου στις 20:00.