Ο Δήμος Θήρας αγνοεί τους τοπικούς δημοσιογράφους εκτός εξαιρέσεων. Η επικοινωνία όμως καλά κρατεί

Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι ο Δήμος Θήρας αγνοεί επιδεικτικά τους τοπικούς δημοσιογράφους εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις και συγκεκριμένα το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.  Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Αντώνης Σιγάλας επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά απέναντι στα μέσα ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται στο νησί  καθώς αρκετές φορές  μαθαίνουμε ειδήσεις και βλέπουμε συναντήσεις στο τοπικό κανάλι για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί ποτέ.

Αφορμή για αυτές τις γραμμές στάθηκε η ” επίσκεψη” του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Δήμο Θήρας όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα και τον Έπαρχο Θήρας Χ. Δαρζέντα και οι επισκέψεις που πραγματοποίησε στη συνέχεια στο λιμάνι του Αθηνιού στον Όρμο των Φηρών και το Λιμεναρχείο Θήρας. Στην συνέχεια το απόγευμα ακολούθησε εκδήλωση στην οποία ο Δήμος Θήρας παραχώρησε στο Λιμενικό Σώμα δημοτικό ακίνητο για την διαμονή των στελεχών του λιμενικού σώματος που έρχονται να καλύψουν τις καλοκαιρινές αυξημένες ανάγκες του νησιού. Το ακίνητο παραχωρήθηκε για 15 χρόνια και η ανακαίνιση και η συντήρηση του θα γίνει από επιχειρηματίες του νησιού οι οποίοι αναφέρονται στο βίντεο που προβλήθηκε από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και είναι εκπρόσωποι ενώσεων και συλλόγων του νησιού οι οποίοι συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στην λύση του προβλήματος.

Για να προλάβω τις “κακές γλώσσες” δεν σχολιάζουμε εδώ την παραχώρηση του ακινήτου από τον Δήμο Θήρας αλλά τα επικοινωνιακά παιχνίδια και την απομόνωση των δημοσιογράφων από τέτοιες ενέργειες.

Οι επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας λένε λοιπόν ότι ο Υπουργός βρισκόταν ήδη στο νησί και στο πλαίσιο αυτό συνδύασε και την επίσκεψη και την υπογραφή της σύμβασης. Δεν ήταν μια προγραμματισμένη εκδήλωση δηλαδή για αυτό το θέμα ή για τα θέματα του νησιού αλλά έγινε επί τη ευκαιρία. Ως εκ τούτου την ευθύνη της ενημέρωσης μας την είχε ο Δήμος Θήρας και όχι το Υπουργείο καθώς δεν επρόκειτο για επίσημη επίσκεψη του Υπουργού στο νησί.

Αυτό βέβαια  μας στέρησε την δυνατότητα  να κάνουμε τις ερωτήσεις που αφορούν κάθε Κυκλαδίτη στα θέματα των θαλάσσιων μεταφορών αλλά και για τα τοπικά θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του.