Τοπικά συμβούλια και βουλευτές στο πλευρό των φίλων της Κόρης της Θήρας

Πληθαίνουν οι φωνές συμπαράστασης για τους φίλους της Κόρης της Θήρας για  την επιστροφή της και την μόνιμη έκθεση της στο Αρχαιολογικό Μουσείο στα Φηρά.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι φίλοι της Κόρης της Θήρας  έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Θήρας και το Υπουργείο Πολιτισμού στην οποία μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται για την μεταφορά της Κόρης της Θήρας στην έκθεση ” Στιγμή και Αιωνιότητα” στη Ρώμη. Στην επιστολή που υπογράφουν κάτοικοι του νησιού αναφέρουν μεταξύ άλλων: “Διαμαρτυρόμαστε για τον εμπαιγμό των πολιτών της Θήρας και των επισκεπτών μας και την αδικαιολόγητη στέρηση του πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας από εμάς και τα παιδιά μας και ζητάμε, όπως μας γνωρίσετε την ημερομηνία επιστροφής της Κόρης στη Σαντορίνη και κυρίως πότε θ’ ανοίξει το Αρχαιολογικό Μουσείο μας”.

Μεταξύ των υπογραφών που συνοδεύουν την επιστολή βρίσκονται και οι υπογραφές μελών του Τοπικού Συμβουλίου της Οίας το οποίο σε ανάρτηση του σε κοινωνικό δίκτυο αναφέρει:

“Το Τοπικό Συμβούλιο Οίας είναι από τους πρώτους θεσμούς ΟΤΑ που στηρίζει την πρωτοβουλία της ομάδας των Φίλων της Κόρης της Αρχαίας Θήρας και μάλιστα με την συμμετοχή των μελών του στο αντίστοιχο ψήφισμα για την επιστροφή του και την μόνιμη έκθεση του στο Αρχαιολογικό μουσείο των Φηρών”.

Την συμπαράσταση του δήλωσε και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος  ο οποίος στην επιστολή του μεταξύ άλλων επισημαίνει:

“Διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά δυστυχώς την διγλωσσία και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης σχετικά με την προστασία του κυκλαδικού πολιτισμού μας, εφόσον χωρίς κανένα σεβασμό στις δεσμεύσεις και στις υποσχέσεις, μεταφέρουν τα αρχαιολογικά μας ευρήματα στο εξωτερικό”.

 

Χαρακτηριστικές είναι και οι αναρτήσεις στην ομάδα από μέλη της όπως η ανάρτηση της Μάντυ Γκλαβά που συνοδεύεται με φωτογραφία.

“ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΑΜΕΣΩΣ

Εμείς, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, συνηθίζουμε να κρεμάμε μία ταμπελίτσα όταν λείπουμε από το κατάστημά μας, «ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΑΜΕΣΩΣ» γράφοντας μάλιστα και την ώρα της επιστροφής, από σεβασμό για τους πελάτες μας. Αυτή είναι σήμερα η Είσοδος του Αρχαιολογικού Μουσείου υπό ανακαίνιση, χώρος Parking, χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών, και χωρίς πληροφοριακή ταμπελίτσα για τους επισκέπτες που έρχονται από τα πέρατα της γης”.

Οι φίλοι της Κόρης της Θήρας ζητούν μέσα από την ομάδα τους σε κοινωνικό δίκτυο να τοποθετηθούν για το θέμα τα τοπικά συμβούλια του νησιού και οι βουλευτές Κυκλάδων.

 

Να σημειώσουμε ότι το santorini magazine επικοινώνησε με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με αφορμή την συνέντευξη του Χρίστου Ντούμα που παραχώρησε στην Χαρά Καπότου και ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με την δήλωση του ότι ” η Κόρη της Θήρας είναι αδημοσίευτη”, μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη απάντηση για το θέμα.