Ημερίδα: «Πρόληψη, Επανάχρηση, Ανακύκλωση» σήμερα στις 18:30 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά

Ημερίδα με θέμα ” Πρόληψη, Επανάχρηση, Ανακύκλωση” θα πραγματοποιηθεί σήμερα 15 Μαϊου στις 18:30 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά στο πλαίσιο του μήνα δράσεων και ενημέρωσης για την ανακύκλωση.

Στην ημερίδα θα λάβουν μέρος επιστήμονες και θα μιλήσουν για θέματα ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Στόχος της η ενημέρωση του κοινού και των επαγγελματιών και η ευαισθητοποίηση μαθητών και πολιτών για τις προκλήσεις και τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει η σωστή λειτουργία της ανακύκλωσης.

 

Ποιοι είναι οι ομιλητές

Δημήτριος Λέκκας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ζωή Πολυμεροπούλου, Πρόεδρος Συμβουλίου Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης ΕΛΛΕΤ, Μάρω Ευαγγελίδου, Πρόεδρος Συμβουλίου Θεσμικού Πλαισίου ΕΛΛΕΤ, Βασίλης Μακρίδης, Διευθυντής έργου ΕΕΑΑ, Δέσποινα Κουκούλη, Περιβαλλοντολόγος, εκπρόσωπος ΚΔΑΥ Θήρας .

Η ενημέρωση και οι δράσεις διοργανώνονται από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ ΘΗΡΑΣ) και το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας (ΒΙ.Μ.Τ.) .Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι στο πλαίσιο των δράσεων, αύριο Τρίτη 16 Μαϊου στις 19:00 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά θα προβληθεί η ταινία “Trashed” (2012) ένα περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τον ηθοποιό Τζέρεμι Άιρονς καθώς ερευνά τον αντίκτυπο του σύγχρονου σπάταλου καταναλωτισμού και της ρύπανσης της ανθρωπότητας. Σε συνεργασία με το «Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών» της ΕΛΛΕΤ. Οι μαθητές των σχολείων με τους καθηγητές τους θα παρακολουθήσουν την ταινία το πρωϊ ενώ θα γίνουν προβολές και σε σχολεία

Ταυτόχρονα λειτουργεί ή μόνιμη δράση ενημέρωσης για όλο τον Μάϊο στον χώρο του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας « Δ.Νομικός» στη Βλυχάδα για τους μαθητές των σχολείων,  τους πολίτες του νησιού και τους επισκέπτες προκειμένου να γνωρίσουν τι σημαίνει ανακύκλωση και πόσο σημαντική είναι για το περιβάλλον, το ωράριο λειτουργίας είναι από την Τρίτη – Κυριακή 10:00-18:00.