Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχώρησε η αποστολή επιχειρηματιών της Σαουδικής Αραβίας από την Σαντορίνη

Στην Σαντορίνη υποδέχθηκαν χθες την αποστολή επιχειρηματιών της Σαουδικής Αραβίας ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ.Φραγκογιάννης, η υφυπουργός Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη, ο ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ Γ.Σμυρλής και ο Δήμαρχος Θήρας Α.Σιγάλας.

Στην αποστολή επικεφαλής ήταν ο υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al Faleh, ενώ εκτός από τους επιχειρηματίες τον συνόδευαν υφυπουργοί και αξιωματούχοι της χώρας. Η Σαντορίνη επιλέχθηκε μετά την επιθυμία που εξέφρασαν να επισκεφθούν το νησί μια που αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό. Να σημειώσουμε ότι ανάλογη επίσκεψη είχε οργανωθεί από την σαουδαραβική πλευρά στην πόλη Αλ Ούλα για την ελληνική επιχειρηματική αποστολή τον περασμένο Μάρτιο.

Τα τρία αεροπλάνα προσγειώθηκαν το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης και οι καλεσμένοι κατευθύνθηκαν στον παραδοσιακό οικισμό του νησιού Πύργο. Θαύμασαν το μοναδικό τοπίο και την καταπληκτική θέα της Σαντορίνης και ενημερώθηκαν για την μοναδική γεωλογία του νησιού από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ Εύη Νομικού.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Προϊστορικό Οικισμό του Ακρωτηρίου, όπου ενημερώθηκαν από τους ξεναγούς για τον μοναδικό πολιτισμό του νησιού.

Η πρωτεύουσα του νησιού τα Φηρά ήταν ο επόμενος σταθμός των εκλεκτών καλεσμένων, όπου είδαν από κοντά την μοναδικότητα της καλντέρας της Σαντορίνης, τα γραφικά σοκάκια της πρωτεύουσας και θαύμασαν την μοναδική θέα.

Στη συνέχεια η αποστολή κατευθύνθηκε στο Αμμούδι της Οίας λίγο πριν το ξακουστό του ηλιοβασίλεμα και γευμάτισαν στην ταβέρνα του «Παρασκευά».

“Μαγεμένος” από την Σαντορίνη δήλωσε ο υπουργός επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας και “ενθουσιασμένος”  τονίζοντας την εξαιρετική φιλοξενία.

Αργά το βράδυ η αποστολή αποχώρησε από το νησί.

Η τριήμερη επίσκεψη της Σαουδαραβικής επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα ξεκίνησε από την Σαντορίνη με τις καλύτερες εντυπώσεις και σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί στην Αθήνα με το Ελληνο- Σαουδαραβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ όπου θα παρουσιαστούν οι προοπτικές συνεργασίας στους τομείς, Τουρισμός ,Ενέργεια / Υποδομές/Κατασκευές, Καινοτομία και Αγροδιατροφή. Την Τρίτη και τελευταία ημέρα της αποστολής θα πραγματοποιηθεί η 5η Σύνοδος της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας.

 

Κεντρική photo:ΑΠΕ ΜΠΕ

Το φωτογραφικό υλικό είναι από τα social media από τους συμμετέχοντες στην αποστολή.

video:Σοφία Κίτσου

Photo’s: Εύη Νομικού

 

SHARE