Χ.Θεοχάρης: 5 Προτάσεις στον ΠΟΤ  που θα επιτρέψουν την ασφαλή έναρξη του τουρισμού το 2021

Πέντε προτάσεις πολιτικής που θα επιτρέψουν την ασφαλή έναρξη του τουρισμού το 2021, παρουσίασε ο Υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης στην 7η Συνάντηση της Παγκόσμιας Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα και ο Χ. Θεοχάρης συμμετείχε με την ιδιότητα του Προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του ΠΟΤ.

Οι προτάσεις είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων που διεξήχθησαν μεταξύ της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας και των επικεφαλής γεωγραφικών περιφερειών στο πλαίσιο της Τεχνικής Ομάδας. Την ομάδα έχει συστήσει ο διεθνής Οργανισμός για την εναρμόνιση των πρωτοκόλλων, της οποίας η προεδρία ανατέθηκε στον Έλληνα Υπουργό Τουρισμού.

 

Που εστιάζουν οι προτάσεις

Οι προτάσεις πολιτικής εστιάζουν στην επίλυση των υλικοτεχνικών προκλήσεων .

 

  • Με τη διανομή εμβολίων σε όλο τον κόσμο

 

  • Τη σημασία των γρήγορων τεστ αντιγόνου (rapid antigen tests)

 

  • Τα ψηφιακά έγγραφα υγείας, που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη μετακίνηση τουριστών και την ασφάλεια των πολιτών στις χώρες υποδοχής.

 

  • Την ανάγκη για βελτίωση της ροής πληροφοριών μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών που σχετίζονται με τα ψηφιακά έντυπα εντοπισμού, στο πλαίσιο του περιορισμού της μετάδοσης και των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

 

  • Την έκδοση πρακτικού οδηγού με τίτλο: «Ασφαλές Άνοιγμα των Συνόρων», για την υποστήριξη της επανεκκίνησης του τουρισμού. Η πέμπτη πρόταση πολιτικής που παρουσίασε ο Υπουργός Τουρισμού συνίσταται στην ανάγκη για αξιολόγηση των πρόσφατων πρωτοβουλιών της ΙΑΤΑ.

Στην 7η συνάντηση της Παγκόσμιας Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του ΠΟΤ μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Zurab Pololikashvili, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Υπουργοί Τουρισμού από 35 χώρες και οι επικεφαλής των ΙΑΤΑ, ΠΟΥ, ΑCI, ΟΑΣΑ, ICAO, AdR, και CLIA.