Χ.Θεοχάρης: 14 Μαΐου ανοίγει ο Ελληνικός Τουρισμός με παγκόσμιο σύνθημα: “All you want is Greece”

Την ημερομηνία έναρξης της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα προσδιόρισε σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης στο πλαίσιο της διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ITB Berlin .

Το παγκόσμιο σύνθημα της νέας προωθητικής εκστρατείας  για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού έχει τίτλο το «All you want is Greece» («Το μόνο που θέλεις, είναι η Ελλάδα») και η ημερομηνία που προσδιορίστηκε είναι η 14η Μαίου .

Ο Υπουργός Τουρισμού επισήμανε πως «έχοντας πάντα κατά νου την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων φιλοδοξούμε να ανοίξουμε τον Ελληνικό Τουρισμό στις 14 Μαΐου. Έως τότε θα αίρουμε σταδιακά τους περιορισμούς, εφόσον αυτό μάς το επιτρέψουν οι εκτιμήσεις εκ μέρους των λοιμωξιολόγων για την εξέλιξη της πανδημίας.

 

Για παράδειγμα, προγραμματίζουμε για τον Απρίλιο την πιλοτική, δοκιμαστική εφαρμογή των μέτρων που έχουμε σχεδιάσει, σε πρώτη φάση με επισκέπτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με άλλα κράτη αναχώρησης όπου ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει, όπως π.χ. το Ισραήλ.

Τονίζω, ωστόσο, ότι όλες οι ημερομηνίες σχετικά με το άνοιγμα είναι ενδεικτικές και ενδέχεται να τροποποιηθούν, αναλόγως των εξελίξεων».

 

Η Συνέντευξη Τύπου είχε τίτλο «Return to Greece: The journey to revive a unique experience has just started» («Επιστροφή στην Ελλάδα: Το ταξίδι για να ξαναζήσουμε μια μοναδική εμπειρία μόλις ξεκίνησε») μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου, σε απευθείας σύνδεση με το Μουσείο της Ακρόπολης.

 

 

Ποια θα είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το άνοιγμα του Τουρισμού στις 14 Μαϊου

 

Επιγραμματικά στα βασικά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα εφαρμοστούν στις πύλες εισόδου επισκεπτών θα είναι:

 

  • Θα επιτρέπεται η είσοδος σε ταξιδιώτες οι οποίοι θα έχουν εμβολιαστεί

 

  • Θα διαθέτουν ανοσία λόγω ανάρρωσης

 

  • Θα έχουν βρεθεί αρνητικοί στον COVID-19 σε πρόσφατο τεστ.

 

Επιπλέον, «όλοι οι τουρίστες ενδέχεται να υποβληθούν σε τυχαία τεστ, κατά τον ίδιο τρόπο με πέρσι. Ωστόσο, μια σημαντική διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι τα ‘rapid tests’, χάρη στα οποία η καραντίνα για τα θετικά κρούσματα θα ξεκινά, πλέον, χωρίς την 24ωρη αναμονή όπως το 2020» δήλωσε ο Χ.Θεοχάρης.

 

Διευκρινίζοντας ότι «Το κόστος για τη νοσηλεία ή οποιαδήποτε άλλη επιβεβλημένη ενέργεια, με στόχο την προστασία της υγείας τουριστών, επαγγελματιών και πολιτών, θα βαρύνει το Ελληνικό Κράτος»

«ό,τι ισχύει για τους Έλληνες πολίτες, θα ισχύει και για τους τουρίστες, χωρίς καμία διαφορά ή εξαίρεση, όπως π.χ. η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους».

 

Επιπλέον μέτρα

 

  • Ενισχύονται οι δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε όλους τους προορισμούς ανά την Ελλάδα

 

  • Προτεραιότητα στον εμβολιασμό ανθρώπων οι οποίοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών, ταυτόχρονα με τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στη χώρα μας».

 

Κλείνοντας την τοποθέτησή του στη Συνέντευξη Τύπου, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «στα ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός, προσθέτουμε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε και να εγγυηθούμε ότι κάθε τουρίστας ο οποίος επιλέγει τη χώρα μας το 2021 θα είναι απολύτως ασφαλής. Νομίζω ότι μπορώ να σας ακούσω ήδη να ψιθυρίζετε το νέο μας σύνθημα: ‘All I want is Greece’. Το μόνο που θέλετε, είναι η Ελλάδα. Για να βρείτε ξανά το χαμόγελο, για να πάρετε πίσω τη ζωή σας, το μόνο που θέλετε, είναι η Ελλάδα».