Στην 16 θέση η ομάδα του Α. Λασκαράτου στον 24ωρο Αγώνα Αντοχής Le Mans

 

 

Στο θρυλικό Circuit de la Sarthe, στην ομώνυμη γαλλική πόλη, τερμάτισε στην 16η θέση, η ομάδα του Ανδρέα Λασκαράτου στον 24ωρο Αγώνα Αντοχής Le Mans, μεταξύ 62 ομάδων και 180 οδηγών.

Μετά από 24 ώρες συνεχόμενης οδήγησης και πολλές εναλλαγές οδηγών ο διεθνούς φήμης οδηγός Ανδρέας Λασκαράτος έγινε ο πρώτος Έλληνας που εκπροσώπησε την χώρα σε ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα.

 


Με την στήριξη του ΕΟΤ αγωνίστηκε απέναντι στην αφρόκρεμα των οδηγών ταχύτητας της κατηγορία του .

O ΕΟΤ συνεχίζει να στηρίζει τη συμμετοχή του Έλληνα οδηγού σε αγώνες παγκόσμιου ενδιαφέροντος, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες προβολής του ελληνικού τουρισμού σε εκατοντάδες εκατομμύρια λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Le Mans μεταδίδεται ζωντανά σε περισσότερα από 80 τηλεοπτικά κανάλια, ενώ δίνουν το «παρών» 996 μέσα ενημέρωσης. Οι συνολικές θεάσεις του παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος αγγίζουν τα 900 εκατομμύρια, ενώ σε πολλά εκατομμύρια υπολογίζονται οι αλληλεπιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

24h Le Mans – Night Practice – Le Mans – Sarthe – Pays De La Loire – France

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Le Mans ανήκει στην «Αγία Τριάδα» των αγώνων μαζί με το Grand Prix του Μονακό και τα 500 μίλια της Indianapolis. Είναι ο παλαιότερος αγώνας αντοχής, καθώς διεξάγεται από το 1923. Αποτελείται από δύο κατηγορίες αγωνιστικών αυτοκινήτων: Τα «πρωτότυπα» και τα GT Endurance. Μάλιστα, τα «πρωτότυπα» όχι μόνο μοιάζουν με Φόρμουλα 1 αλλά πλησιάζουν και σε επιδόσεις,με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 340 χλμ. ανά ώρα.

Στη φετινή διοργάνωση τηρήθηκαν πιστά όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε χωρίς κοινό, λόγω των μέτρων ασφαλείας για τον COVID-19 .

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε:

«Σε μία πολύ δύσκολη και ευμετάβλητη περίοδο, ο ΕΟΤ αναζητά έξυπνους τρόπους προβολής της χώρας στον κόσμο και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί μία τέτοια μοναδική ευκαιρία για την χώρα μας. Θέλω να συγχαρώ τον Ανδρέα Λασκαράτο για την συμμετοχή στον 24ωρο Αγώνα Αντοχής LeMans και για τη διάκριση που πέτυχε η ομάδα του. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια του σε διεθνείς διοργανώσεις. Ένας Έλληνας οδηγός που αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο προωθεί την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο με έναν πολύ πρωτότυπο και αποδοτικό τρόπο.»

Ο Ανδρέας Λασκαράτος δήλωσε από την πλευρά του:

«Ήταν μια φοβερή εμπειρία, και στιγμή συγκίνησης να έχουμε την ελληνική σημαία στον τερματισμό. Τώρα είμαστε ήδη έτοιμοι να ξεκινήσουμε την προετοιμασία ώστε για το LeMans τον Ιούνιο 2021 να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ τον ΕΟΤ για την υποστήριξη!»

Ποιος είναι ο Ανδρέας Λασκαράτος

Είναι αυτή την στιγμή ο κορυφαίος οδηγός αγώνων στην Ελλάδα. Ξεκίνησε την καριέρα του από 10 ετών, ως ένας ταλαντούχος και αφοσιωμένος οδηγός διεθνούς βεληνεκούς, με στόχο να αγωνίζεται επαγγελματικά.

Είναι ο πιο διακεκριμένος οδηγός της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο και ο πρώτος Έλληνας που αγωνίζεται στο Le Mans.

Με 20ετή εμπειρία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, έκανε το βήμα στα πρωτότυπα αυτοκίνητα στην κατηγορία Pro/Am το 2017, μετά με πολλές επιτυχίες, κατακτώντας πολλές φορές το βάθρο και αρκετές νίκες και τίτλους.Το 2020 συνεχίζει την πορεία το στο European Le Mans Series, όπως και το 2019, αλλά και στο Asian Le Mans Series, με στόχο την νέα διάκριση για το Le Mans το 2021.