Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου

Την παράταση μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2021 ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της επέκτασης των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας .

 

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για κατάθεση πινακίδων και πληρωμή τελών κυκλοφορίας

 

Μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα της Ανεξάρτησης Αρχής Δημοσίων Εσόδων(ΑΑΔΕ) με το όνομα myCAR στην οποία θα μπορούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών να καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων ηλεκτρονικά.

 

Ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας θα μπορούν να πληρώσουν και τα τέλη κυκλοφορίας .

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καλεί όσους θέλουν να καταθέσουν πινακίδες, να περιμένουν την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας.

 

Πως θα γίνεται η ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων

 

  • Οι πινακίδες θα αφαιρούνται από τον ιδιοκτήτη και θα κρατούνται στο σπίτι μαζί με την άδεια κυκλοφορίας. Δεν θα χρειάζεται να τις καταθέσει στην εφορία.

 

  • Θα δηλώνει τα στοιχεία της διεύθυνσης του (οδός, αριθμός, πόλη) και το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος.

 

  • Απαγορεύεται η μετακίνηση του όχηματος που έχει δηλωθεί σε ακινησία. Αν το όχημα εντοπιστεί σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό που δηλώθηκε  τότε θα θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.

 

  • Αν το όχημα μετακινηθεί ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί για δεύτερη φορά ότι το μετακίνησε το πρόστιμο θα τριπλασιάζεται και θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για τρία(3) χρόνια.

 

Σημειώνεται ότι οι εφορίες για ακινησίες και επανακυκλοφορίες οχημάτων δέχονται τουλάχιστον 630.000 επισκέψεις το χρόνο.