Μέχρι 30 Ιανουαρίου οι δηλώσεις επαναπρόσληψης για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

Τους εργαζόμενους στα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, βίλες, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ) και τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων ενημερώνει, ότι με βάση τη νομοθεσία αλλά και όλες τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού τουρισμού ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας Νομού Κυκλάδων.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση όλοι οι εργαζόμενοι στα τουριστικά καταλύματα έχουν δικαίωμα (και ταυτόχρονα ο εργοδότης υποχρέωση) να ξαναπροσληφθούν στον ίδιο εργοδότη που δούλευαν την προηγούμενη σεζόν.
Το ίδιο δικαίωμα έχουν και αυτοί που δεν εργάστηκαν πέρυσι και έκαναν μονομερείς δηλώσεις ή προσλήφθηκαν και μπήκαν σε αναστολή.

Για να είναι 100% έγκυρη και διασφαλισμένη η αίτηση επαναπρόσληψής και να είναι υποχρεωτική από τον εργοδότη αυτή, θα πρέπει να γίνει μέσω του Σωματείου τους.

«Ξέρουμε ότι πολλοί συνάδελφοι όλα αυτά τα χρόνια δεν ακολουθούσαν αυτή την διαδικασία. Μπορεί το 2020 να μπορέσαμε όλοι να κάνουμε μονομερείς δηλώσεις ή να μπούμε σε αναστολή και να πήραμε έστω τα 534 ευρώ, χωρίς να ήταν προαπαιτούμενο να έχουμε κάνει την δήλωση επαναπρόσληψης, φέτος όμως δεν ξέρουμε αν θα ισχύει το ίδιο. Είναι σημαντικό να τα έχουμε κάνει όλα νόμιμα και επειδή και το 2021 προβλέπεται πολύ δύσκολο, είναι επιτακτική ανάγκη να τηρήσουμε την διαδικασία.

 

Καλούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενους της επαρχίας Θήρας (Σαντορίνη, Θηρασιά, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Ανάφη) να επικοινωνήσουν με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΡΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ώστε να κάνουν την αίτηση εγγραφής στο σωματείο, αν δεν είναι ήδη μέλη, και να προχωρήσουμε στην διαδικασία της δήλωσης επαναπρόσληψης» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 6980300150, 6982857807, 6982275026
Email: syndikatotourismouthiras@gmail.com