Με τηλεκπαίδευση, ολοκληρώνεται η επιμόρφωση Τεχνικών Ασφαλείας για το 2020

Μέσω τηλεκπαίδευσης πραγματοποιείται η επιμόρφωση Τεχνικών Ασφαλείας για τα τρία τελευταία τμήματα λόγω των περιορισμών που ισχύουν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την επιμόρφωση Τεχνικών Ασφαλείας έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και αυστηρές προδιαγραφές τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση του.
Την ανάγκη να πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης τα εγκεκριμένα προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας επισήμανε το Επιμελητήριο Κυκλάδων. Σημειώνοντας ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι δυσκολίες που προκαλούνται εξαιτίας της νησιωτικότητας, ειδικά στους κατοίκους των μικρών και απομακρυσμένων νησιών και εξέφρασε την ικανοποίησή του που επεκτείνεται αυτή η δυνατότητα για όλα τα νησιά.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισημαίνει πως έχει μεγάλη σημασία για τους κατοίκους των Κυκλάδων, ειδικά των μικρότερων νησιών (π.χ. Σίκινο, Ανάφη, Κουφονήσι) η τηλεκπαίδευση. Καθώς απαλλάσσονται από την ταλαιπωρία του να ταξιδέψουν κάτω από αντίξοες συνθήκες σε κάποιο από τα 8 νησιά που το Επιμελητήριο διατηρεί γραφεία-συνεδριακές αίθουσες (Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Σύρο, Τήνο) για να καλύψουν τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Επίσης απαλλάσσονται από το κόστος παραμονής τους στον τόπο εκπαίδευσης για όσο διαρκεί το πρόγραμμα (από 2 μέρες έως μία εβδομάδα).

Οι μόνοι πλέον που απαιτείται να μετακινηθούν είναι οι εκπαιδευτές, που βάσει της εγκυκλίου πρέπει να βρίσκονται στην έδρα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο.

Σημειώνεται πως το Επιμελητήριο Κυκλάδων αποτελεί το πρώτο πλήρως ψηφιοποιημένο Επιμελητήριο που χρησιμοποιεί υπερσύγχρονο σύστημα τηλεδιάσκεψης για την επικοινωνία της έδρας του στη Σύρο με τις συνεδριακές αίθουσες σε άλλα επτά (7) νησιά ήδη από το 2008.

Ενίσχυσε, από τις αρχές της εμφάνισης της πανδημίας, το σύστημα που δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης οπτικοακουστικής παρακολούθησης και ενεργούς συμμετοχής μέχρι 700 ατόμων, με την προσθήκη 1000 σημείων της νέας ψηφιακής πλατφόρμας, υπερδιπλασιάζοντας τον αριθμό των συμμετοχών.

Ειδικά για τα επιμορφωτικά προγράμματα Τεχνικών Ασφαλείας, το σύστημα της ψηφιακής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο και με τη χρήση δεύτερης παράλληλης τηλεδιάσκεψης, δίνοντας τη δυνατότητα να διεξάγονται τις ίδιες ημέρες δύο διαφορετικά τμήματα, με διαφορετικούς εισηγητές και συμμετέχοντας από διαφορετικά νησιά.

Η δυνατότητα αυτή θα διευκολύνει εξαιρετικά την επιμόρφωση των επιχειρηματιών των Κυκλάδων και ευχαριστούμε το Υπουργείο Εργασίας που εισάκουσε έστω και εν μέσω πανδημίας το αίτημα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και ευχόμαστε και μετά την άρση του lockdown να ισχύσει ως εναλλακτικός τρόπος εκπαίδευσης για τα νησιά, όπου δεν θα είναι εφικτή η φυσική παρουσία.

Περισσότερες πληροφορίες για την επιμόρφωση Τεχνικού Ασφαλείας μπορείτε να βρείτεστον σύνδεσμο https://www.e-kyklades.gr/articles/texnikoi_asfaleias