Μ. Ορφανός: Να εγκατασταθούν μόνιμα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις πύλες εισόδου του νησιού

Την εγκατάσταση στο νησί μόνιμων κλιμακίων που θα διενεργούν ελέγχους στις πύλες εισόδου του νησιού ζητά με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ,  Π. Αρκουμανέα, ο επικεφαλής της παράταξης «ΤΩΡΑ! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά» Μανώλης Ορφανός.

Ο κ. Ορφανός στην επιστολή του αναφέρει πως η μόνιμη εγκατάσταση κλιμακίων στις πύλες εισόδου για όσο χρόνο χρειαστεί στο νησί , θα βοηθούσε συνολικά την οικονομία του νησιού, καθώς θα ενίσχυε την εικόνα της ασφαλούς τουριστικής περιόδου.

Θα βοηθούσε επίσης τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού να προτιμήσουν όπως κάθε χρόνο το νησί, δίνοντας το μήνυμα της υγειονομικής ασφάλειας.

Επισημαίνει επίσης πως θα μπορούσαν μ αυτό τον τρόπο να ελεγχθούν τα κρούσματα που πλήττουν το νησί και είναι σχεδόν βέβαιο, όπως αναφέρει , ότι προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τη μετακίνηση των επιβατών που διαθέτουν ειδική άδεια από και προς το νησί.

 

Σας παραθέτουμε την ανοιχτή επιστολή του Μανώλη Ορφανού, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΤΩΡΑ! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά» :

 

Ανοικτή επιστολή

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε

Ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θήρας, και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΤΩΡΑ! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά», θα ήθελα με την ανοικτή αυτή επιστολή μου, να σας γνωστοποιήσω πως οι συμπολίτες μου, που καθημερινά παρακολουθούν το νησί μας στον πίνακα αύξησης κρουσμάτων από τον Κορονοϊό, βρίσκονται σε εξαιρετικά έντονη ανησυχία.

Η Σαντορίνη, ως ένας από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, ο πρώτος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη και δη από τους κορυφαίους της Ελλάδας, θα πρέπει άμεσα να καταστεί και πάλι μέχρι το άνοιγμα της νέας τουριστικής περιόδου ως ο πλέον ασφαλής υγειονομικά προορισμός. Το νησί άλλωστε δίνει τον πλέον θετικό τόνο στα ετήσια έσοδα της χώρας μας, τα οποία δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Η ζωτικής σημασίας κινητοποίηση σας, θα βοηθήσει, ώστε μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού να προτιμήσουν όπως κάθε χρόνο το νησί, το οποίο άλλωστε προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική και απαράμιλλη ομορφιά, από οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου και αν έρχονται αυτοί.

Για τους παραπάνω λόγους, και φυσικά λόγω της ευαισθησίας που είμαι βέβαιος πως σας διακρίνει στα θέματα αυτά, θα παρακαλούσαμε θερμά, να εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή το ζήτημα, και ει δυνατόν, να εγκαταστήσετε στο νησί μας, σε όλες τις πύλες εισόδου και εξόδου – λιμάνι και αεροδρόμιο – και για όσο χρόνο χρειαστεί, μόνιμους ελεγκτές, που θα ελέγχουν με τεστ COVID-19 την πορεία της πανδημίας, έτσι ώστε το μήνυμα της υγειονομικής ασφάλειας του νησιού να φτάσει παντού.

Με τον τρόπο αυτόν θα ελεγχθούν τα κρούσματα που πλήττουν τη νησί της Σαντορίνης, τα οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τη μετακίνηση των επιβατών που διαθέτουν ειδική άδεια από και προς το νησί.

Μια τέτοια ενέργεια θα βοηθούσε συνολικά την οικονομία του νησιού, αλλά το σπουδαιότερο, θα ενίσχυε την εικόνα της ασφαλούς τουριστικής περιόδου που έχει ανάγκη η χώρα την κρίσιμη αυτή περίοδο. Ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός άλλωστε, επέλεξε να πραγματοποιήσει το άνοιγμα της προηγούμενης τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, εδώ, από το νησί της Σαντορίνης, αναδεικνύοντας και σηματοδοτώντας την ποιότητα του νησιού μας, την ασφάλεια της υγείας, και την προστασία από την πανδημία που μπορεί να εξασφαλίσει η χώρα μας για τους επισκέπτες της.

Κύριε πρόεδρε

Είμαι βέβαιος ότι θα εξετάσετε προσωπικά και με τη δέουσα προσοχή το αίτημα μας, για μόνιμη εγκατάσταση άνευ χρονικού ορίου, κλιμάκιο ελεγκτών του ΕΟΔΥ, στις πύλες εισόδου του νησιού μας, έτσι ώστε η νέα τουριστική περίοδος να ανοίξει και πάλι με τηνασφάλεια και την εγγύηση του ΕΟΔΥ.

Από πλευράς μας, δεσμευόμαστε να παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια, ώστε να διευκολυνθεί το δύσκολο έργο σας.

 

Με εκτίμηση,
ΜΑΝΟΛΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θήρας
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά».