Εργασίες από την ερχόμενη εβδομάδα στο οδικό δίκτυο Πύργου – Έξω Γωνιάς

Εργασίες για τη συντήρηση και τη βελτίωση του οδικού δικτύου ανακοίνωσε για τη Δευτέρα 8 Μαρτίου ο Δήμος Θήρας.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με συνεργεία του Δήμου στην περιοχή από την Έξω Πλατεία του Πύργου έως την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους Έξω Γωνιάς.

 

Αφορούν την τακτική συντήρηση του οδικού τμήματος και στην κατασκευή ρείθρου (αυλάκι ομβρίων υδάτων) στο  δρόμο και θα ολοκληρωθούν σε 10 ημέρες περίπου.

 

Ο Αντιδήμαρχος Θήρας κ. Γρήγορης Μαντούσης ενημέρωσε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται με επιτόπιες ρυθμίσεις από τα συνεργεία, καλώντας τους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων.

 

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο οδικό δίκτυο του Δήμου Θήρας συνεχίζονται

 

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του κεντρικού οδικού δικτύου του Δήμου Θήρας συνεχίζονται και συγκεκριμένα τα συνεργεία εκτελούν εργασίες στην ευθεία Φηρών – Πύργου μετά την ολοκλήρωση της κάθετης οδού από τη διασταύρωση Φηρών – Μεσσαριάς έως τη διασταύρωση της ευθείας στο οδικό τμήμα Νοσοκομείου – ΔΑΠΠΟΣ.

 

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θήρας κ. Γρήγορης Μαντούσης, ενημερώνει τους οδηγούς των οχημάτων που κινούνται στο συγκεκριμένο τμήμα να είναι προσεκτικοί ζητώντας την κατανόηση για την προσωρινή ενόχληση.

 

Το συγκεκριμένο έργο εκτελείται τμηματικά με τις κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και χωρίς τη συνολική απαγόρευση κυκλοφορίας και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή τόσο μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών όσο και στο στάδιο της τελικής διαγράμμισης και οριστικής σήμανσης της οδού.

 

Υπενθυμίζει πως η ευθεία των Φηρών αποτελεί ένα από τα λίγα μεγάλα ισόπεδα ευθύγραμμα τμήματα του οδικού δικτύου και  ο έλεγχος της ταχύτητας στα όρια του προβλεπόμενου ανώτατου αστικού ορίου κρίνεται ιδιαίτερα απαραίτητος.

 

Καλεί τους  οδηγούς να τηρούν αυστηρά τα όρια του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, γνωστοποιώντας ότι σε όλο το μήκος του δρόμου πεζοί και αθλούμενοι χρησιμοποιούν τις ζώνες πεζοδρομίου της Σαντορίνης.