Επενδύστε στην Ελλάδα γιατί η Ελλάδα αλλάζει

Πρόσκληση για επενδύσεις απεύθυνε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά το 22ο ετήσιο «Capital Link Invest in Greece Forum».

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «παρά την πανδημία, στην Ελλάδα εγκρίθηκαν οκτώ επενδύσεις, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, με τη διαδικασία του ‘fast-track’, με ποσό που αγγίζει το 1 δις ευρώ”. Στάθηκε ιδιαίτερα στον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων.

«Υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες επενδύσεων σε πολλούς τομείς της Ελληνικής αγοράς και, κυρίως, στην αναβάθμιση και στην κατασκευή νέων ξενοδοχείων, στην προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, στην κατασκευή μαρινών και θεματικών πάρκων», «οι επενδύσεις σε μαρίνες σε όλη την Ελλάδα είναι ένας τομέας με μεγάλες δυνατότητες ενώ οι ευκαιρίες για την ανάπτυξη μαρινών παραμένουν πολλές», επισήμανε ο Υπουργός στην ομιλία του.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα «My Residence-Golden Visa», λέγοντας ότι «η θέσπιση ειδικής νομοθεσίας που επιτρέπει τη μόνιμη διαμονή για οικογένεια εκτός Ε.Ε., επενδύοντας σε ακίνητα τουλάχιστον 250 χιλιάδες ευρώ, καθώς και για στρατηγικούς επενδυτές, είναι μεγάλης σημασίας».

Αναφορά έγινε και στην επένδυση στο Ελληνικό ενώ επισήμανε τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας που επέτρεψε να ανοίξει ο Τουρισμός. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα βραβεία που έχει κερδίσει η χώρα, το Υπουργείο και ο ΕΟΤ, «Κερδίσαμε βραβεία για τα νησιά μας, για τα ξενοδοχεία μας, ενώ το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ για πρώτη φορά βραβεύθηκαν ως ο κορυφαίος φορέας τουρισμού παγκοσμίως».

Τέλος στην ομιλία του ο Χ.Θεοχάρης απευθυνόμενος στους ξένους επενδυτές, είπε : «Τώρα είναι η ώρα να έρθετε και να επενδύσετε στην Ελλάδα. Η Ελλάδα αλλάζει. Επενδύστε γιατί η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα από 800 χιλιάδες κρεβάτια ξενοδοχείου, γιατί διαθέτει απευθείας πτήσεις από μεγάλα διεθνή αεροδρόμια προς τους προορισμούς, γιατί αποτελεί 12μηνο τουριστικό προορισμό»