Εκτεταμένοι και αυστηροί έλεγχοι στα λιμάνια

Εντατικούς και συστηματικούς ελέγχους καθολικής εφαρμογής των μέτρων στα λιμάνια,  για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκης.

Ήδη διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι στα λιμάνια και ιδιαίτερα του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ποιος είναι ο στόχος των ελέγχων

 

  • Ελέγχονται όσοι ταξιδεύουν με τα πλοία της ακτοπλοΐας αν ανήκουν στις κατηγορίες εκείνων,  που δικαιούνται να μετακινηθούν μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία .

 

  • Αν εφαρμόζονται κανονικά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τους επιβάτες.

 

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος,  απευθύνουν συνεχώς συστάσεις ώστε να είναι γνωστό, πως σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται η μη τήρηση των μέτρων και η μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις των αρχών, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

 

Όσοι δεν φέρουν τα απαραίτητα από τη νομοθεσία δικαιολογητικά για την μετακίνησή τους εκτός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, δεν θα επιτρέπεται να επιβιβασθούν στα πλοία για να ταξιδέψουν.